Massamagrell aprova una nova baixada de l'IBI

Dilluns, 04 Novembre 2019 10:28 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 176 vegades

El Ple de Massamagrell va aprovar, amb els vots a favor del PSOE, PP i Compromís i l'abstenció de Ciutadans, Veïns, Unides Podem i Vox, la proposta presentada per l'equip de govern (PSOE) per a prosseguir en la senda de la reducció de la pressió fiscal al veïnat. En aquest sentit, s'ha aprovat una variació del tipus impositiu de l'ajuntament del 0,635% actual al 0,595%, suposant una rebaixa del 6,30% que, a l'efecte de recaptació, suposarà que les arques municipals deixaran d'ingressar 224.970,72 euros, que retindrà la ciutadania de Massamagrell.

 

Amb aquesta mesura del govern local, el veïnat de Massamagrell percebrà una nova rebaixa en la contribució municipal que, en paraules de l'alcalde de la localitat i regidor d'Hisenda, Paco Gómez “Es un compromís que adquirim amb el nostre veïnat, el de no gravar-los amb més impostos municipals i, progressivament, anar reduint les quotes d'imposició per a facilitar l'estalvi en les famílies, element que considerem vital per a augmentar la seua capacitat de consum i benestar”.

 

Amb l'ajust del coeficient que s'aplica al rebut, com es fa en els últims anys, l'estalvi dels propietaris d'habitatges a Massamagrell oscil·larà entre els 3 i els 50 euros, depenent del valor cadastral que cada habitatge té atribuït.

 

Al mateix temps, s'ha acordat la modificació de l'article 5 de l'ordenança municipal per la utilització privativa o aprofitament especial del domini públic local per a 2020, això vol dir que les casetes, espectacles, jocs inflables i similars que no s'instal·len en el municipi amb finalitats lucratius estaran exempts de tributació, afavorint així l'ús de les associacions de Massamagrell de l'espai públic.

 

Amb aquestes accions, Massamagrell s'estableix com un dels municipis de la comarca de l ’Horta Nord amb menor pressió fiscal per a les seues veïnes i veïns. “Des de l'entrada en el govern municipal del PSOE en 2015, quan la taxa impositiva municipal estava en el 0,812%, s'ha anat rebaixant any rere any progressivament, i en 2020 es trobarà en el 0,595%, més de 0’21% de rebaixa durant aquests anys, que repercuteixen en benefici dels nostres veïns i veïnes”, afig Gómez.

 

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Modificat el Dilluns, 04 Novembre 2019 10:30

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.