L'Ajuntament de Massamagrell impulsa la creació de tres nous Consells de Participació

Dilluns, 22 Febrer 2021 09:41 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 41 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massamagrell ja ha iniciat les labors necessàries per a la posada en marxa dels tres nous consells municipals del poble: el Consell Municipal de Participació Ciutadana, el Consell Sectorial d’Igualtat i el Consell Territorial del Barri de la Magdalena.

 

En paraules de l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, “pretenem reforçar els vincles participatius del municipi amb la creació d'aquests òrgans, així com ampliar els canals de participació i comunicació amb la ciutadania. Per això, la Regidoria de Govern Obert continua avant impulsant accions que integren totes les veus de Massamagrell”.

 

En el Consell Municipal de Participació Ciutadana, estaran representats tots els grups polítics integrats en la Corporació Municipal i els diferents districtes de Massamagrell. La representació dels diferents districtes es realitzarà mitjançant dos representants de l'àmbit associatiu de cadascun dels àmbits territorials. Les associacions que desitgen enviar la seua candidatura per a la formació de les vocalies del present òrgan hauran d'estar inscrites adequadament en el Registre Municipal d'Associacions de Massamagrell -per al que caldrà acreditar tal circumstància mitjançant un certificat de registre-, i completar el següent formulari https://participa.massamagrell.es/postulacion-de-candidaturas-2021/

 

Finalitzat el termini de recepció de candidatures el pròxim 6 de març, es procedirà a la designació de les vocalies de caràcter associatiu, que seran nomenades mitjançant el ple de l'Ajuntament, per majoria absoluta en primera votació, a proposta de les instàncies que es presenten mitjançant el formulari habilitat per a això. A més, el Consell Municipal de Participació Ciutadana comptarà amb un Reglament Intern de Funcionament, en el qual es determinarà la manera de conducta en les diferents sessions de l'òrgan representatiu.

 

Pel seu costat, el Consell Sectorial d’Igualtat tindrà l'objectiu de canalitzar totes les propostes del municipi en matèria de diversitat i igualtat, així com identificar les necessitats en aquesta matèria i realitzar un informe anual sobre la situació a Massamagrell fent partícips a les dones i a la diversitat del poble.

 

Aquest òrgan participatiu en matèria d'igualtat, estarà integrat per persones integrants d'associacions de dones, professorat de l'àmbit educatiu, sector sanitari, associacions juvenils, Associació de Comerciants de Massamagrell, sindicats majoritaris en el municipi i dones del col·lectiu gitano del poble, així com les persones que designen els grups polítics amb representació municipal i una persona funcionària del Consistori.

 

Per a postular a la formació de les vocalies, serà necessari emplenar el formulari https://participa.massamagrell.es/postulacion-de-candidaturas-2021/. Així mateix, també serà possible rebre candidatures a proposta dels grups polítics municipals. El termini de recepció de les propostes a les vocalies quedarà obert fins al pròxim 6 de març. Finalitzat aquest termini, es donarà lloc al següent pas per al nomenament de les diferents vocalies, que serà ratificat per majoria absoluta en el ple municipal.

 

El Consell Territorial del Barri de la Magdalena naix amb el propòsit de participar, consultar, informar i realitzar propostes sobre la gestió municipal. Mitjançant aquest òrgan participatiu, es promourà i canalitzar una reflexió conjunta de les necessitats del Barri de la Magdalena.

 

Per a la formació de les seues vocalies també quedarà obert un període de recepció de candidatures fins al pròxim 6 de març. Aquestes, estaran compostes per una persona regidora de cadascun dels grups polítics amb representació municipal, així com per representants d'entitats inscrites en el Registre Municipal d'Associacions que desenvolupen la seua activitat en el barri de la Magdalena. Aquestes persones, hauran de ser designades per les associacions de les quals formen part, sent sis els àmbits de representació associativa: una persona d'associacions juvenils, una per Associació de Comerciants, una per AMPA’s, una per associació taurina, una per associació fallera i una per associació de dones.

 

Les candidatures es rebran mitjançant la següent direcció, emplenant el formulari habilitat per a això: https://participa.massamagrell.es/postulacion-de-candidaturas-2021/. Una vegada finalitzat el termini de recepció de les candidatures, les entitats electores i elegibles per categories, podran arribar a acord a l'hora de designar a les persones representants. Si no s'aconseguira acord una vegada transcorreguts quinze dies després de la finalització del termini de recepció de candidatures, es procedirà a una votació per a les categories que no hagen aconseguit acord.

 

El Consell Sectorial de la Infància, es troba també en procés d'activació, no obstant això, s'estan realitzant modificacions en l'actual reglament aprovat amb la finalitat d'incloure també a la ciutadania adolescent. Per aquesta raó, la posada en marxa d'aquest òrgan serà més dilatada. No obstant això, es pot avançar que amb aquesta nova modificació del reglament, el Consistori té previst formar part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància.

 

“A través de la regidoria de Govern Obert, pretenem mostrar mitjançant aquestes noves accions en matèria de participació ciutadana el ferm compromís que mantenim amb el poble i amb la relació veïnal”, ha comentat la regidora de Participació Ciutadana, Raquel Gómez.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Modificat el Dilluns, 22 Febrer 2021 09:45