Massamagrell constitueix la Comissió de Protecció de la Infància i Adolescència en Situació de Risc

Dimecres, 05 Mai 2021 09:03 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 103 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Massamagrell ha constituït aquest mateix matí la Comissió de Protecció de la Infància i Adolescència en Situació de Risc de Massamagrell, que té com a objectiu vetlar pel benestar de les persones menors del municipi i prevenir que visquen en situacions de risc.

 

La regidora de Benestar Social, Nina Sepúlveda, ha sigut l’elegida per a la presidència d’aquesta comissió, composta també per Amparo Chust, coordinadora de Serveis Socials; Sara Pérez, treballadora social especialista en menors; Encarna Marz, assessora jurídica; Telma Ortega, responsable del Centre de Salut; els directors i directores de cada centre educatiu; l’Inspector Cap Responsable de menors de la Policia Local; el Responsable de menors de la Guàrdia Civil; la tècnic de l’O.P.C.A., Andrea Escudero; i Raquel Bonet, secretària.

 

Aquest òrgan permetrà una coordinació transversal entre les persones que la conformen i servirà perquè les entitats involucrades en un cas determinat donen coneixement als serveis socials, ja que són de competència municipal.

 

L’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, ha presidit aquesta convocatòria i ha assenyalat “la importància de formar aquesta comissió, que determinarà el procediment a realitzar en cada cas, així com proposades d’actuació i prevenció. És una manera de col·laborar en les intervencions i de portar un seguiment, treballant de manera transversal amb els agents involucrats del municipi”.

 

“Aquesta comissió es reunirà com a mínim dues vegades a l’any, i a part, cada cas específic comptarà amb un comité, format únicament amb els agents més pròxims, que tractarà més directa i profundament la situació, i es reunirà conforme les necessitats d’actuació quan hi haja un menor per a declarar en situació de risc”, ha explicat la regidora de Benestar Social, Nina Sepúlveda.

 

Després de la constitució de la comissió, s’ha presentat el Protocol d’Actuació davant Menors en Situació de Risc del municipi, i s’ha aprofitat el per a donar la benvinguda al nou tinent de la Guàrdia Civil, Pablo Heredia, en el primer dia que s’ha incorporat a la caserna de la Guàrdia Civil de Massamagrell.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell