Comencen els cursos monogràfics de joventut en a Massamagrell

Dimarts, 18 Mai 2021 16:07 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 89 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ahir, 17 de maig, es van iniciar les classes del curs d'Atenció a Necessitats Educatives Especials i hui, 18 de maig, les de Monitor o monitora de menjador escolar, tots dos en el Centre Cultural de Massamagrell, encara que a causa de l'alt nombre d'inscripcions també es realitzaran en l'Edifici de la Joventut del municipi.

 

En aquests cursos monogràfics de joventut col·laboren quatre pobles de l'Horta Nord: Massamagrell, Museros, La Pobla de Farnals i Tavernes Blanques. El lloc per a realitzar-los ha depés de la major procedència de l'alumnat, per això s'estan realitzant en el Centre Cultural de Massamagrell.

 

El curs d'Atenció a Necessitats Educatives Especials, al qual s'han inscrit 20 persones, 16 d'elles del municipi, està dirigit a persones que treballen sovint amb xiquets i xiquetes que presenten dificultats d'aprenentatge i d'atenció bé per causes físiques, psíquiques, per la seua situació sociofamiliar o per altres causes d'inadaptació.

 

El curs de Monitor o monitora de menjador escolar, donat l'èxit d'inscripció, s'han organitzat dos grups, un amb 20 participants dels pobles de la zona i un altre íntegre amb gent de Massamagrell, en total 27 participants del municipi. El primer grup ha començat hui en el Centre Cultural, mentre que el segon començarà el 25 de maig en l'Edifici de la Joventut.

 

L'activitat educativa de temps lliure en l'espai i horaris habituals del Menjador Escolar té particularitats molt concretes com són les activitats complementàries en els moments del menjar i els seus preparatius, la periodicitat diària, una duració de l'activitat de cada jornada entre 30 i 50 minuts, espais circumscrits al pati i aules escolars o la dotació de materials específics.

 

L'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, ha afirmat que “Massamagrell és un municipi que advoca per la integració de tots els xiquets i xiquetes, independentment de les seues necessitats, i per això volem que tot el personal que forme part de la seua educació aprenga a treballar de forma més especialitzada”.

 

La regidora de joventut, Araceli Munera, que va acudir al Centre Cultural per a donar la benvinguda a l'alumnat del curs que es va iniciar ahir, va comentar que “tots dos cursos són iniciatives enriquidores per als quatre municipis, i ara que han baixat els contagis, hem fet tot el possible per a poder realitzar-los presencialment complint amb totes les mesures de seguretat”.

 

Aquests cursos, que tenen una duració de tres setmanes i acabaran els dies 9 i 10 de juny, es complementen amb el que ja s'està realitzant de Monitor o monitora de temps lliure.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Modificat el Dimarts, 18 Mai 2021 16:08