Un pas més prop de la recuperació del Palauet Nolla de Meliana

Dijous, 08 Agost 2019 09:52 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 195 vegades

Divendres passat, les obres de rehabilitació del Palauet Nolla han acollit la reunió tècnica entre membres de l'Ajuntament de Meliana, l'equip d'arquitectes que duen a terme la direcció de les obres de restauració i membres de l'associació de salvaguarda i difusió de la ceràmica Nolla, CIDCeN.

 

La visita ha permès conéixer de primera mà les labors de les restauradores de les pintures murals, que en aquests moments estan fent els últims treballs de reintegració cromàtica dels frescos recuperats dels falsos sostres de l'històric edifici: el Palauet de Nolla, un dels edificis patrimonials més importants del municipi, bressol del mosaic Nolla, el paviment industrial de final del segle XIX i mediats del segle XX que va tenir una expansió comercial d'abast internacional.

 

La trobada ha servit per a presentar el projecte "Mosaic Nolla, un patrimoni a preservar" per part de l'associació CIDCeN i l'equip de gestió cultural de ARAE Patrimoni, que recentment ha sigut seleccionat com una de les històries destacades en "European Heritage Stories" promogut pel Consell d'Europa dins del seu programa anual de les Jornades Europees del Patrimoni. Aquest projecte comprèn una programació cultural que podria inaugurar la restauració duta a terme amb els fons europeus Feder, dins del programa impulsat per la Generalitat Valenciana.

 

"MOSAICS NOLLA. Un patrimoni per a preservar" és un projecte que sorgeix de la necessitat comuna del moviment de rescatar l'ofici de mosaiquer. Les activitats proposades compten amb un extens i innovador ventall d'activitats culturals de diferents disciplines, vinculades a un tema en comú, la recuperació de la ceràmica Nolla i el saber-fer de l'ofici de mosaiquerocom a patrimoni immaterial. Activitats dirigides a la participació local, reconeixement per experts nacionals i divulgació en àmbit europeu.

 

La singularitat d'aquest edifici que en aquests moments s'està recuperant ha sigut reconeguda en nombroses ocasions i passarà a formar part itinerari patrimonial del projecte Turisme Carraixet. 

 

 

Informa Nou Horta. Meliana

Modificat el Dijous, 08 Agost 2019 09:57

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.