Menja't Meliana, del 23 de febrer a l'1 de març

Dilluns, 10 Febrer 2020 14:14 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 305 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Meliana organitza la tercera edició de Menja’t Meliana, la setmana gastronòmica del municipi, del 23 de febrer a l’1 de març. A més, després de l’èxit de la primera edició, el dilluns 24 de febrer se celebrarà el segon Concurs Professional de Paella de Fetge de Bou i Postres de Cacau del Collaret.

 

La regidora d’Agricultura, Amparo Martí, destaca “la setmana gastronòmica de Meliana en poc temps s’ha consolidat com una oferta gastronòmica molt sòlida vinculada als productes de l’horta, de temporada i de proximitat, que era un dels objectius principals”. Nou són els restaurants del municipi que participaran enguany: El Racó, Café el Gurugú, Restaurant Avinguda, El Pito, Mamma Pomodoro, Barraca Toni Montoliu i, al nucli rural de Roca, Ca Pepico, Ca Xoret i Napicol. Així, detalla la regidora, “durant tota la setmana hi haurà menús especials i, en finalitzar, entre totes les persones que participen de Menja’t Meliana se sortejaran 9 dinars o sopars”, un en cada restaurant participant, per a dos persones per un valor de 50 €. 

 

D’altra banda, se celebrarà el segon Concurs Professional de Paella de Fetge de Bou i Postres de Cacau del Collaret, que l’any passat va tindre molt bona acollida i en què participaran 20 restaurants de renom de diferents comarques. Martí comenta, en referència al plat triat, “amb l’edició de l’any passat, vam donar a conéixer un plat molt singular d’aquesta part de l’horta, la paella de fetge de bou, que hui la gent ja busca. Un plat de temporada, típic de l’hivern entre la gent del camp”. Pel que fa a les postres, el cacau del collaret també era un producte típic de l’hivern molt valorat a la comarca i típic dels esmorzars valencians. El concurs de paella tindrà un primer premi de 1.000 € i un segon i un tercer de 750 € i de 500 €, respectivament. En les postres, seran de 500 €, 250 € i 150 €.

 

Finalment, l’alcalde Josep Riera destaca: “Fa unes setmanes, vam acudir per primera vegada a Fitur, la fira internacional del comerç, amb la marca Turisme de l’horta. Turisme Carraixet, en què una de les propostes principals és la restauració del club de producte Tastem l’horta, que vincula restauració i productors de l’horta. Aquesta setmana gastronòmica i aquest concurs estan plenament en la línia de la proposta turística, també de la marca autonòmica l’Exquisit Mediterrani”. De fet, quatre dels cinc restaurants que hui formen part del club de producte participen, d’una manera o d’una altra, en aquesta setmana gastronòmica.

 

Per a aquesta edició es torna a comptar amb el patrocini de Cervesa Túria i la DO Vins de València, a més de l’empresa Xufatopia de Panach i les empreses de fruita i verdura Peris i Ecoama. I, en l’organització del concurs, col·labora Paco Gimeno del restaurant El Racó de Meliana.

 

També hi ha programades diverses xarrades complementàries sobre producte de proximitat i justícia alimentària, alimentació cardiosaludable i cuina de temporada, enguany adreçades especialment a la població infantil i la gent major. Tota la informació es pot trobar en l’enllaç www.melianabonlloc.com

 

Informa Nou Horta. Meliana