PELOKI preestrena "Maena" en Moncada

Dimecres, 05 Desembre 2018 09:44 Escrit per  Publicat en Montcada-VAL Vist 1228 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Dissabte passat 1 de desembre a la vesprada va tindre lloc en el Centre Cultural Blasco Ibáñez de Montcada la preestrena de MAENA, la pel·lícula que té com a objectiu visibilitzar el glaucoma, una malaltia que és primera causa en el món de ceguesa irreversible.

Aquest esdeveniment, organitzat per l'Associació Artístic-Cultural Peloki Teatre en col·laboració amb l'Ajuntament de Montcada, va servir com a tret d'eixida al món comercial del metratge que, en breus setmanes, començarà la seua marxa per diferents festivals i que tindrà noves dates de projecció.

L'acte, presentat per María de Paco i Jaime Copoví, socis de la pròpia associació, va tindre com a interventors a Ana Flores, presidenta de Peloki que va voler destacar la importància de l'equip humà que hi havia darrere de la pel·lícula; Delfina Balonga, presidenta de l'Associació de Glaucoma per a Afectats i Familiars (AGAF) que va parlar de la importància de visibilitzar tots els glaucomes que engloba la malaltia; i Sonia del Rei, mare de la protagonista del metratge, Sofia Giménez, i afectada per aquesta malaltia que va voler agrair especialment a la seua família aqueixa projecció per ser tots afectats del glaucoma.

Com no podia ser d'una altra manera, el públic va ser testimoni del visionat de sengles vídeos "Making Off" sobre com es va realitzar la pel·lícula, que van servir de preàmbul per a la posterior projecció de MAENA. Els assistents van poder gaudir d'una versió especial, estesa i única que no tornarà a mostrar-se al públic i que va agradar i va emocionar a parts iguals.

Després de això, es va dir a l'escenari a la directora, guionista i creadora de la idea original, Paloma G. Santiago, que va donar un discurs sobre el simbolisme que emmarca tot el curtmetratge respecte dels símptomes que pateixen els afectats pel glaucoma i va convidar a donar-li una segona lectura a Maena una vegada la pogueren tornar a veure. A més de això, va voler subratllar el paper fonamental de la joventut de Peloki que, en paraules de la pròpia directora, s'han convertit en el baluard de l'associació.

Els actors principals Sofia Giménez, Sheila Bea i Juan Barcala van ser anomenats, així mateix, a pujar a l'estrada per a comentar com havia sigut la seua experiència dins del rodatge i la creació de Maena. Sofia Giménez també va voler fer un homenatge als seus joves companys de rodatge i va cridar a l'estrada a tots els xiquets que van participar com a actors en el film per a regalar-los a cadascun d'ells una samarreta amb el logo de la pel·lícula. Finalment, tot l'equip assistent artístic i tècnic va pujar al costat de la directora per a realitzar-se una foto d'equip, després de la qual cosa va haver-hi un vi d'honor per a rematar una vetlada inoblidable.

"MAENA", que es projectarà el pròxim 24 de gener de 2019 en el Teatre Castelar d'Elda, és una producció de Peloki Teatre amb la col·laboració d'Obra Social "La Caixa", Clínica Innova Ocular - Clínica Vila, Laboratoris Thea, l'Associació de Glaucoma per a Afectats i Familiars, Estudis Martí, Ajuntament de Montcada, Calçats Erika i la Família Giménez del Rei. 

 

Informa Nou Horta. Moncada

Modificat el Dimecres, 05 Desembre 2018 09:51