Museros celebra la II edició de la Marxa Solidària "Corre per mi"

Dimecres, 28 Novembre 2018 11:41 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 420 vegades

Ajuntament i veïnat de Museros caminen junts per recaptar fons a favor de la investigació sobre la lesió medul·lar i altres discapacitats físiques. El pròxim diumenge, 2 de desembre, tindrà lloc la II edició de la Marxa Solidària “Corre per mi”, on a més, les persones assistents podran gaudir d’unflables per als més menuts i les més menudes, música, paella, una rifa i un sorteig de camisetes oficials i camisetes signades pels jugadors del València CF, del Llevant UE, del València Bàsquet i la camiseta del pilotari Puchol II.

Aquesta iniciativa solidària va ser impulsada per la família de Dani Costa, veí de Museros, qui pateix les dificultats de viure amb lesió medul·lar. Per poder millorar la qualitat de vida de les persones amb aquesta condició és fonamental l’avanç en la investigació.

En l’edició anterior de la marxa, gràcies a la col·laboració de veïns, veïnes i patrocinadors es van recaptar 12.000 €, els quals van ser destinats a la Fundació Puerta de Hierro del Doctor Vaquero. 

Enguany, els beneficis seran destinats al grup d’investigació del Centro de Investigació Principe Felipe (CIPF). Aquest centre és un referent internacional en investigació biomèdica, on s’estudien malalties com el càncer, la diabetis, les malalties neurodegeneratives, l’Alzheimer i la lesió medul·lar. El centre, adscrit a la Conselleria de Sanitat Universal, té la missió de millorar el coneixement bàsic sobre les malalties amb l’objectiu d’aplicar noves teràpies i tractaments. En aquesta segona edició comptaren amb la participació de la investigadora Victoria Moreno, l’investigador Francisco García i els membres dels seus equips de treball, qui coordinaran el nou projecte d’investigació. Aquest comptarà amb una línia de treball entre dos grups, un liderat per la doctora Victòria Moreno, experta en teràpia cel·lular i en les aplicacions terapèutiques en lesions medul·lars experimentals; i l'altre liderat pel doctor Francisco García, expert en bioinformàtica i bioestadística. L'estudi buscarà les millors dianes terapèutiques en el tractament de la lesió medul·lar des d'una perspectiva d'anàlisi transcriptòmic.

 

Informa Nou Horta. Museros

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.