Museros aprova els pressupostos per al 2019

Dimarts, 04 Desembre 2018 10:52 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 228 vegades

Dijous passat 29 de novembre es van aprovar els pressupostos per al 2019 mitjançant el treball i el consens de totes les àrees de cada membre de l'equip de govern, un pressupost de 5.147.052 €

En despesa corrent suposa un increment del 1.20%. En despeses financeres, per les càrregues d'interès de l'endeutament, hem reduït un 28,89%. En Transferències Corrents hem incrementat en 16,56% en polítiques socials, de suport a col·lectius com a comerç local, culturals, esportius, festius, tercera edat i joventut; un any més aquest equip de govern en capítol 6 “INVERSIONS” hem consignat la quantitat 176.250 €, un 12.43% més, consolidant la línia de treball d'aquesta legislatura d'executar inversions amb recursos propis. En amortització de l'endeutament s'ha disminuït un 1.44% menys, àdhuc amb el préstec al 0% d'interès concedit pel IVACE per a la millora de l'eficiència energètica. Un any més es demostra que voler és poder, mitjançant el treball continuat de rebre propostes de la ciutadania, un any més s'ha consignat la partida de pressupostos participatius, per import de 50.000 €.

El pressupost de despeses conté algunes novetats que reflecteixen la preocupació d'aquest equip de govern liderat per Cristina Civera, on la millora dels espais públics, els joves, l'ocupació, la transparència i la participació són objectius per a continuar treballant en ells. S'han consignat el salaris per a 4 tècnics (d'administració general, de participació, de comunicació i de joventut) per a l'execució de programes de caràcter temporal, que no podran tindre una durada superior a tres anys.

A més, el capítol de transferències corrents també s'ha incrementat respecte a 2018 a causa de la major consignació en ajudes d'emergència social i pobresa energètica, incloent una nova subvenció per a fomentar l'esport entre la tercera edat.

Així, l'alcaldessa de Museros, Cristina Civera, va presentar al ple pressuposat que compleix amb els objectius d'estabilitat i nivell de deute, un pressupost social, real i pensat en els veïns i veïnes de Museros. És un pressupost equilibrat fruit de l'esforç i la millora en la gestió de diferents àrees, on es permet conjugar les polítiques d'ocupació, transparència, participació, inversió i inserció laboral d'aquest equip de govern.

L'alcaldessa, a més va manifestar la seua satisfacció d'un any més, haver aprovat els pressupostos, el document més important d'un ajuntament per a treballar per i per als veïns, amb aquest pressupost és el cinquè que duen a terme des que va començar la legislatura en el 2015, venien de 4 anys de pressupost prorrogats per l'equip de govern anterior.

Durant el 2018 l'ajuntament de Museros ha executat inversions en infraestructures per 1.109.000 €, tant de recursos propis com de recursos externs, diputació, Generalitat, Ivace, etc.

 

Informa Nou Horta. Museros

Modificat el Dimarts, 04 Desembre 2018 10:54

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.