Museros reforma el seu trinquet municipal amb una inversió de més de 70.000 euros

Dilluns, 02 Desembre 2019 15:36 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 424 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Museros remodela el seu trinquet municipal gràcies a la inversió de la Diputació de València dins del Pla de trinquets 2018, amb un pressupost de més de 70.000 euros per condicionar, reparar i millorar les instal·lacions. Aquesta reforma consisteix en un canvi del paviment amb pedra de bateig que permetrà jugar sense cap inconvenient, el canvi del sostre i la instal·lació d’una eixida d’emergència.

 

Amb aquesta ajuda, el trinquet municipal de Museros podrà tornar acollir grans partides com es feien abans. Aquesta actuació consisteix en la remodelació del sostre, que deixarà un espai lliure sense sostre per millorar els punts de llum. A més, del canvi del terra per materials de pedra de bateig que evitarà caigudes i relliscades, s’incorporarà una porta d’eixida d’emergència de metall a meitat trinquet o una porta perquè puga entrar un camió per condicionar el trinquet en abans de les partides o rehabilitar desperfectes. 

 

L’Alcaldessa de Museros, Cristina Civera manifesta que és molt important recuperar i potenciar els espais de la pilota valenciana, perquè dona un gran impuls aquest esport autòcton que si no s’ajuda des de les administracions pot quedar en l’oblit i desaparèixer. 

 

D’altra banda, a aquestes obres coordinades en gestió i projecte des de la Regidoria d’Urbanisme i Infraestructures, s’ha col·locat una escala de metall a la part lateral de fora per tal que es puge a la part superior i es veja des de dalt la partida. També, s’ha adaptat una eixida lateral que dona al poliesportiu municipal de Museros, una entrada directa als vestidors i a la resta d’instal·lacions. S’ha pintat  i adaptat la pista per a les modalitats que es juguen en aquest trinquet, així com la resta d’instal·lacions. 

 

Museros és un poble arrelat a la pilota valenciana i ha tingut pilotaris amb molt de talent com Ferreret, Ruiz i el Xato. Aquests tres van destacar en la modalitat de escala i corda en la dècada dels 50 per la seua potència i el seu domini de la pilota. A més, d’ Adrián de Museros guanyador de diversos trofeus com recentment el de la Diputació de València. 

 

Informa Nou Horta. Museros

 

Modificat el Dilluns, 02 Desembre 2019 16:00