L’Ajuntament de Museros amplia amb 200.000 euros el pressupost d’ajudes d’emergència

Divendres, 08 Mai 2020 13:13 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 155 vegades

L’Ajuntament de Museros continua treballant durament per millorar la vida dels veïns i de les veïnes de la localitat a causa de l’emergència sanitària provocada per la Covid-19. Especialment, es treballa de manera incansable des del Departament de Serveis Socials; per aquesta raó, l’Equip de Govern ha ampliat el pressupost d’ajudes d’emergència amb 200.000 euros més, dins del pressupost per a l’any 2020 que serà debatut i aprovat al mes de maig, per tal d’ajudar totes aquelles famílies del municipi que més ho necessiten en matèria de protecció i d’atenció primària social.


A més, el Departament de Serveis Socials treballa de valent per atendre la gran quantitat de sol·licituds que arriben diàriament al Centre Social de Dia, i amb una capacitat de reacció immediata per ajudar el més ràpid possible. En poc més d’un més, s’ha passat d’atendre una mitja de 20 o 25 famílies amb necessitats a més de 40 famílies, i és per això, que s’ha ampliat la partida destinada a l’emergència social perquè volem poder atendre totes les persones i les seues peticions.

 

L’Equip de Govern treballa, des del passat 12 de març, per evitar la propagació i transmissió del virus i pal·liar els efectes de la crisi sanitària en aplicar mesures econòmiques i socials. El programa municipal Comprarem per tu és una d’aquestes mesures llançada gràcies a la cooperació entre persones voluntàries i l’Ajuntament, per ajudar totes les persones vulnerables o amb situació de risc de contagi que no tenen cap familiar i necessiten comprar productes farmacèutics o de primera necessitat.

 

L’alcaldessa de Museros, Cristina Civera, explica: “aquesta ampliació econòmica de 200.000 euros permetrà continuar atenent tots els veïns i veïnes que en aquests moments tenen una situació complicada a causa d’aquesta crisi, en matèria alimentària, d’atenció, de recursos econòmics propis o familiars entre d’altres, no els hem deixat mai sols i ara menys, aquesta crisi és devastadora i Museros necessita uns pressupostos socials”.


Algunes d’aquestes mesures són per exemple les beques menjador, per a aquelles famílies que tenen xiquetes o xiquets becats amb el 100 % del menjador, se’ls ha posat el servei menjar a casa, i cada dia se’ls porta el dinar, i la resta de xiquets i xiquetes que tenen una beca parcial se’ls està ingressa la quantitat proporcional de l’ajuda. A més, han arribat menors en situació d’acolliment familiar a causa de la situació creada per la Covid-19, i l’Ajuntament també ajudarà aquestes famílies i els facilitarà en el que necessiten.


L’Ajuntament també està al costat de les dones que pateixen violència masclista, i és per aquest motiu, que s’ha sumat a la iniciativa Mascarilla-19, conjuntament amb les farmàcies de la localitat. Totes aquelles dones que estiguen en una situació de violència masclista o que hagen patit una agressió sexual poden anar a la farmàcia, i en dir aquesta paraula, de seguida rebran l’ajuda de la institució i de la Policia Local i seran protegides.


Aquelles persones que es troben en una situació de no tindre ingressos suficients per atendre les necessitats bàsiques, a causa de la crisis sanitària per la Covid-19, poden posar-se en contacte amb el Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Museros, al telèfon 960262153, per a sol·licitar més informació i seran ateses per aquest departament, per resoldre el més prompte possible la seua sol·licitud i avaluar la seua situació.

 

Informa Nou Horta. Museros

 

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.