Ecovidrio i l'Ajuntament de Museros presenten la campanya solidària ‘Recicla Vidre per elles’

Divendres, 16 Octubre 2020 13:16 Escrit per  Publicat en Museros-VAL Vist 339 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, posa en marxa per cinqué any consecutiu la campanya "Recicla vidre per elles". Una iniciativa que té com a objectiu mobilitzar als ciutadans a reciclar envasos de vidre per a cuidar del medi ambient i contribuir així amb una causa solidària: la prevenció del càncer de mama.

 

Des de hui i durant les pròximes setmanes, 2 iglús roses estaran situats en Plaça del Castell. Ecovidrio transformarà els envasos de vidre depositats en els contenidors en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat Enfront del Càncer.

 

En aquesta ocasió, la campanya s'ha estés per més de 140 ciutats de tot el territori nacional com Madrid, València, Sevilla, Bilbao, Valladolid, Pamplona, Logronyo, Saragossa, Las Palmas de Gran Canaria o Santiago de Compostel·la amb la finalitat de sensibilitzar a un major nombre de ciutadans. Així doncs, Ecovidrio ha instal·lat més de 370 contenidors roses per tot el país. A més, l'entitat ha comptat amb Sandra Ibarra, Presidenta de la Fundació que porta el seu nom, com a ambaixadora del projecte.

 

Com a símbol de la conscienciació i solidaritat amb el càncer de mama, Agatha Ruiz de la Prada ha dissenyat un miniglú especial per a l'ocasió, en el qual es destaca el lema de la Fundació Sandra Ibarra: "Plens de vida". El miniglú es podrà adquirir a través de la web Miniglú.es, i els beneficis es destinaran a la Fundació Sandra Ibarra per a contribuir a la prevenció i investigació del càncer.

 

Dades de reciclatge de vidre a Museros
Segons les últimes dades relatives a 2019, els habitants de Museros van reciclar un total de 98 tones d'envasos de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant va reciclar de mitjana 15,2 kg.

 

Respecte a la taxa de contenerització, Museros se situa amb una mitjana de 215 habitants per contenidor, comptant amb un total de 30 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

 

Sobre Ecovidrio
Ecovidrio és l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge de residus d'envasos de vidre a Espanya. Després de l'aprovació de la Llei d'Envasos i Residus d'Envasos en 1997 i l'arrancada de les seues operacions en 1998, Ecovidrio es va convertir en l'entitat gestora d'un model de reciclatge que garanteix un servei complet i al qual tenen accés tots els ciutadans. En termes de finançament, 8.000 companyies envasadores fan possible, amb la seua aportació a través del punt verd, el sistema de reciclatge.

 

La labor de Ecovidrio destaca per garantir el reciclatge d'alta qualitat a través del contenidor, potenciar les infraestructures de contenerització i recollida, invertir en plans i recursos destinats a incrementar el reciclatge d'envasos de vidre en l'hostaleria, mobilitzar als ciutadans a través de campanyes de sensibilització i promoure la prevenció i l'ecodisseny dels envasos.

 

El reciclatge d'envasos de vidre és un element fonamental per a contribuir al desenvolupament sostenible, fomentar la transició cap a l'economia circular i lluitar contra el canvi climàtic. A més, el reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius (11) Ciutats i comunitats sostenibles, (12) Producció i consum responsables i (13) Acció pel clima.

 

Sobre la Fundació Sandra Ibarra

La Fundació Sandra Ibarra és una organització sense ànim de lucre amb una trajectòria de dotze anys sumant esforços enfront del càncer, una malaltia que ens incumbeix a tots.

 

Durant aquests anys, la Fundació ha invertit el seu temps a donar impuls a campanyes i finançar projectes d'investigació, sensibilització i prevenció enfront del càncer, així com al desenvolupament de la humanització de la sanitat. Concretament en beques a la investigació les donacions realitzades superen els 2 milions d'euros fins hui.

 

En els últims anys, la Fundació detecta que, gràcies a aqueixa inversió fonamental en investigació, han augmentat els índexs de supervivència i amb això sorgeix un nou pacient al qual cal oferir una atenció sanitària específica inexistent fins al moment: el supervivent de càncer. És per això que en 2017, amb l'objectiu de fer front a les necessitats assistencials existents durant la malaltia i les que sorgeixen en el període de transició en el qual ja no hi ha tumor ni tractament, però apareixen altres seqüeles físiques i necessitats emocionals i socials, naix la primera escola de pacients i supervivents de càncer, l'Escola de Vida de la Fundació Sandra Ibarra. www.fundacionsandraibarra.org

 

Informa Nou Horta. Museros

Modificat el Divendres, 16 Octubre 2020 13:22