Per tercer any consecutiu, el Sona Baixet Fest(a) de Godella se celebrarà l'11 de juliol, a partir de les 12.00 i fins a les 20.30 hores, en el Centre d'Art Vila Eugenia, amb aforament limitat i complint les mesures de seguretat necessàries a conseqüència de la COVID-19.

 

L'esdeveniment permetrà a les famílies del municipi gaudir en directe de Rondaballs, el Mag Rubén Aparisi, Canta Xiquets i Rodamons.

 

A més el públic assistent es divertirà amb els Jocs de Fusta Tocamadera, el taller d'art o la minidisco amb el Triangulista com a mestre de cerimònia.

 

Com a mesures especials pel covid-19, el taller d'art i els jocs populars es realitzaran per torns, amb dues franges horàries al matí i tres a la vesprada i es prioritzarà l'accés a aquelles persones que estiguen prèviament inscrites a qualsevol de les activitats proposades.

 

Els formularis seran per persona, encara que les dades personals siguen les mateixes i l'aforament en cada torn és de 20 persones, després dels quals es procedirà a la neteja i desinfecció dels espais i materials.

 

Sona Baixet Fest(a) és una iniciativa de LaCasaCalba que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Godella per a oferir una oferta cultural a totes les famílies.

 

El festival conjumina les arts escèniques i plàstiques amb la música en un entorn familiar en el qual els xiquets són els grans protagonistes.

 

Les inscripcions es poden realitzar gratuïtament a través del seu web oficial www.sonabaixet.com.

 

Informa Nou Horta. Godella

L'Ajuntament de Benetússer ja ha posat en marxa la seua programació cultural estival, amb la celebració de la primera dels Nits d'Estiu, un circuit d'actuacions musicals i teatrals amb les quals un dia a la setmana el consistori acosta la cultura gratuïtament als seus veïns i veïnes.

 

"Després d'uns mesos molt durs per a la població veiem necessari mantenir la programació cultural d'estiu, això sí, incloent-hi variacions que ens permeten respectar totes les mesures de seguretat i higiene establides pel Govern per a fer front a la covid-19", ha afirmat l'alcaldessa Eva Sanz.

 

En aquest sentit, el regidor de Cultura, Juan Alarcón, ha recordat les mesures de seguretat necessàries, "mantenir les distàncies exigides en les localitats -motiu pel qual comptem amb un aforament espectacle és de 107 places-, disposar d'un únic accés per a facilitar el control o garantir la desinfecció amb gels hidroalcohòlics".

 

Programació cultural

L'Ajuntament de Benetússer ha preparat una programació cultural per a una nit setmanal durant els mesos de juliol, agost i setembre centrada en actuacions musicals, teatrals i cinema d'estiu.

 

La programació cultural es va estrenar en la nit del divendres amb una actuació musical en la qual els ciutadans i ciutadanes de Benetússer van gaudir de les cançons pròpies i poemes musicats d'Isabel Doceda i José Cubells i van realitzar un 'Viatge musical per Amèrica Llatina', de la mà d'Isabel Cunyat i Juan Castillo.

 

El segon divendres de juliol el teatre serà el protagonista amb l'estrena de l'obra 'Les paraules del vent', del grup agrupació cultural La Passió, dirigida per Arnau León i interpretada per Mª Carmen Fernández i Ángel Adame. El teatre serà també protagonista el divendres 17 juliol, amb l'obra 'Parella oberta', amb Verònica Garrido i Toni Felguera, del grup de teatre de Els Escalons.

 

El divendres 24 de juliol els veïns i veïnes de Benetússer podran gaudir de la música amb 'Nit coral a la fresca' de la Coral Mare de Déu dels Socorrs i el divendres 31 podran delectar-se amb un recital de poesia a càrrec del grup Versos al Vent.

 

Agost estarà dedicat al seté art. Durant aquest mes els i les habitants de la localitat viuran nombroses aventures amb el millor cinema del moment "a la fresca".

 

El mes de setembre es podrà assistir tant a obres teatrals com 'El carter del rei', gaudir amb danses tradicionals a càrrec de Hawwara i Tuzer i amb el concert de la Unió Musical.

 

Informa Nou Horta. Benetússer

L’Ajuntament d’Alaquàs impartirà cursos de formació online per a tots els comerços, persones autònomes i microempreses interessades en ampliar els seus coneixements en matèria de transformació digital. El programa formatiu, que s’impartirà en sis sessions al llarg de tot el mes de juliol, contindrà tot tipus de continguts relacionats amb les xarxes socials, la venda online i el màrqueting.

 

Aquesta acció formativa forma part del Pla de Reactivació Econòmica Local posat en marxa per l’Ajuntament d’Alaquàs amb una dotació de 300.000 euros per tal d’ajudar a persones autònomes, comerços i microempreses a fer front a la crisi sanitària. Els cursos estaran impartits per l’empresa Coto Consulting, una consultoria especialitzada en aquest tipus d’accions.

 

Les sessions s’iniciaran el proper 14 de juliol amb el curs: Google my Business-WhatsApp Business. El 16 de juliol hi haurà un taller sobre venda online i el 21 de juliol la sessió formativa estarà centrada en la publicitat en xarxes socials. El 23 de juliol hi haurà un taller sobre Google Ads i el 28 de juliol es parlarà sobre Branded Content, més conegut com màrqueting de continguts. L’última sessió formativa tindrà lloc el dia 30 de juliol i estarà centrat en el emailing.

 

Tots els cursos s’impartiran de manera online de 15:30 a 17:00 hores i les places són limitades. A més, les persones inscrites tindran accés il·limitat a les sessions per a poder reproduïr-les en qualsevol moment. Cal inscriure’s al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfons 674248274 o 674248439.

 

Informa Nou Horta. Alaquàs

La Diputació de València ha ampliat fins a octubre els terminis perquè els ajuntaments de la província puguen justificar els projectes de millora d'infraestructures i serveis que posaran en marxa amb les ajudes dels plans provincials d'obres de 2018 i 2019. D'esta manera, s'amplia en 99 dies, temps de duració de l'estat d'alarma, el terme de justificació tant del SOM 2018-19 com del IFS de 2018.

 

El vicepresident i diputat de Cooperació Municipal i Coordinació Institucional, Carlos Fernández Bielsa, explica que amb esta mesura es facilita la gestió dels consistoris a l'hora de tramitar les inversions que van quedar interrompudes durant els mesos de major incidència de la pandèmia, “donant resposta a la petició de la immensa majoria d'alcaldes i alcaldesses”.

 

Estes inversions en actuacions de millora d'espais i equipament en els municipis de la província podran justificar-se fins al 27 d'octubre en el cas del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de 2018-19 i fins al 12 d'octubre en el cas dels projectes inclosos en el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles de 2018.

 

En paraules del vicepresident Bielsa, “esta ampliació de terminis que hem aprovat per unanimitat tots els grups és molt important perquè els ajuntaments disposen de la flexibilitat i el temps necessari per a concloure les obres subvencionades per la Diputació, abans de començar a desenvolupar els projectes del nou Pla d'Inversions per al bienni 2020-21, que ja s'ha publicat en el BOP després d'aprovar-se en ple amb el consens i les aportacions dels diferents grups”.

 

Més autonomia i menys burocràcia

L'equació sobre la qual se sustenta el nou Pla d'Inversions de la Diputació de València, que repartirà 140 milions d'euros entre els 264 municipis i entitats locals menors de menys de 50.000 habitants, és molt senzilla: més autonomia i menys burocràcia.

 

Estos són els principis aplicats per l'àrea que dirigix Carlos Fernández Bielsa que, amb criteris de repartiment com la població, la superfície, el percentatge d'aturats, els plans d'Igualtat o l'aposta pel desenvolupament sostenible promogut per l'Agenda 2030 de l'ONU, pretén agilitar la tramitació i reforçar més si cap l'autonomia municipal per a decidir el destí d'estes inversions.

 

El responsable de Cooperació destaca que es tracta de “un pla modern per a pal·liar els obstacles i les febleses històriques dels municipis, especialment els més xicotets, al mateix temps que cohesiona el territori amb inversions en totes les comarques i per damunt del color polític de cada ajuntament”. Tots els grups representats en el ple provincial van votar a favor d'esta aposta per la simplificació i l'eficiència al servei de l'autonomia local. Els portaveus estan d'acord que “invertir és créixer i generar riquesa i ocupació”.

 

Informa Nou Horta. Comarca

L'Ajuntament de Massanassa, a través del departament d'Educació i del departament de Joventut, ha organitzat un programa d'activitats de reforç educatiu i d'oci, dirigit a grups molt reduïts d'alumnat de Primària i Secundària dels centres escolars de la població. Segons explica l'alcalde, Paco Comes Monmeneu "el programa de reforç, que se celebrarà al llarg del mes de juliol, està dirigit a l'alumnat que presenta una major vulnerabilitat per motiu de la bretxa digital, per bretxa social o per falta de competències educatives".

 

Les sessions estaran centralitzades a l'aula multiús de l'espai Gregori Mayans, amb horari de 9 a 13'30 hores en torns de dilluns i dimecres, i dimarts i dijous. Des de l'Ajuntament es garanteixen totes les mesures personals d'higiene i prevenció obligatòries enfront de la COVID-19, i l'alumnat serà atés per dos professionals al llarg del mes de juliol en aules de locals municipals.

 

L'Ajuntament pretén amb aquesta iniciativa educativa i lúdica, ajudar les famílies més vulnerables a compartir les necessitats de suport educatiu als seus fills en temps de vacances i de compensar la llarga etapa sense docència presencial, a més d'oferir un temps lúdic per a canalitzar les experiències viscudes i derivades del temps de confinament sense escola.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

La Banda Simfònica del Cercle Instructiu Musical (CIM) de Xirivella torna al carrer després del confinament. Dijous 9 de juliol, a les 22.15 hores, oferirà el seu primer concert en obert posterior a la declaració de l’estat d’alarma. Serà a l’esplanada de l’Ajuntament i les limitacions d’aforament generaran una estranya circumstància: hi hauran quasi tants intèrprets com públic, un luxe gens habitual per als assistents. «Tenim certa preocupació davant aquesta nova manera de fer música, amb tanta separació física entre nosaltres», declara Martín García, president del CIM. I és que cal no oblidar que les mesures de distància interpersonal són d’obligat compliment també per a una agrupació musical, acostumada a la major sincronització que permet la proximitat.

 

Xirivella, que hui mateix reprén l’agenda cultural amb un monòleg a duo entre els humoristes Eugeni Alemany i Miki Dkai, espera amb ganes el renàixer de la banda municipal. «Ens fa falta véncer els fantasmes del confinament, burlar la gravetat de la pandèmia amb actes de retrobament i guardant alhora totes les mesures de seguretat», assegura Roberto Romero, regidor de Cultura. El CIM de Xirivella, com la majoria de societats musicals valencianes, ha impulsat les interpretacions urbanes des dels balcons durant la pandèmia. I aqueix costum, meitat entusiasta meitat metòdic, ha generat el seu propi repertori. En el concert del pròxim dijous, el CIM ha programat alguns dels temes recurrents durant l’estat d’alarma: ‘Resistiré’ del Duo Dinámico, ‘La vida és bella’ de Nicolai Piovanni o ‘Bella Ciao’ de Tom Stanford.

 

«El sentit de la música és oferir-la al públic», declara el president Martín García. «Hi ha ansietat per tornar a l’escenari, els intèrprets més joves s’han bolcat amb els seus instruments en les últimes setmanes, estem dissenyant torns constants d’assaig per a garantir les distàncies», assegura satisfet. El cineasta suec Ingmar Bergman va dir al final dels seus dies que «si Déu existeix, ha de ser alguna cosa semblant a la música». A Xirivella ningú dubta que dijous que ve la música sonarà a glòria divina.

 

Informa Nou Horta. Xirivella

Agents de la Policia Nacional rescaten a un bebé de huit mesos, el qual havia estat durant uns 20 minuts dins del cotxe de la seua mare. A l'arribada dels policies el bebé presentava un color vermellós i una forta sudoració, encara que no va ser necessària la presència dels serveis sanitaris.

 

Els fets van succeir al voltant de les huit menys vint de la vesprada del divendres, quan els agents que realitzaven labors de prevenció van ser alertats per la Sala del 091, perquè es dirigiren a un carrer del districte de Trànsits de València on una dona demanava ajuda, ja que se li havia tancat el cotxe amb les claus i el seu bebé dins de huit mesos.

 

Immediatament els policies es van presentar en el lloc on van observar una multitud de persones que els alertaven i indicaven on es trobava exactament la dona que demanava auxili.

 

La dona es trobava molt nerviosa i els va manifestar que pel que sembla a causa d'una distracció s'havia deixat les claus dins del cotxe i aquest s'havia tancat automàticament, quedant-se el seu bebé de huit mesos, que portava uns 20 minuts, observant que el mateix presentava un color vermellós i una forta sudoració.

 

Els policies van fracturar el cristall fix, triangular davanter esquerre, i seguidament van introduir un braç i van aconseguir obrir el tancament centralitzat i traure al bebé del cotxe, entregant-li'l a la seua mare que el va hidratar, i progressivament va anar recuperant-se, per la qual cosa no va ser necessària la presència dels serveis sanitaris.

 

Informa Nou Horta. València

Durant els mesos d'estiu en els quals no hi ha activitat escolar, més d'un centenar de xiquets i xiquetes de Mislata, amb edats compreses entre els 3 i 17 anys, gaudiran del campament social per a ajudar a les famílies mislateres amb més necessitats a poder conciliar la seua vida laboral mentre els xiquets no tenen classes.

 

Aquesta activitat s'emmarca dins de les polítiques per a les persones desenvolupades per l'Ajuntament de Mislata, que s'ha convertit en tot un referent nacional després de huit anys de funcionament, sent Mislata el primer consistori valencià a obrir els menjadors escolars a l'estiu.

 

Enguany, a causa de les circumstàncies sanitàries derivades de la pandèmia mundial, serà un any especial amb mesures excepcionals. Tots els xiquets i xiquetes que acudisquen, seguiran un estricte protocol de seguretat sanitari amb presa de temperatura a l'entrada, desinfecció constant de mans, així com arribada al campament per torns per a evitar aglomeracions.

 

L'alcalde de Mislata, Carlos F. Bielsa, explica les dificultats d'organitzar aquest tipus d'activitats amb menors ja que “no podíem deixar ningú arrere en aquestes circumstàncies. És molt complicat organitzar un campament social sota les restriccions sanitàries, però no podíem deixar d'ajudar a les famílies i als xiquets i xiquetes que més el necessiten. Garantir-los una alimentació i donar-los un lloc on passar-ho bé durant les vacances és una obligació per a este Ajuntament”.

 

Concretament, del 15 de juliol al 30 d'agost, els menors rebran el menjar, el berenar i el desdejuni de l'endemà. El regidor de Benestar Social, Ximo Moreno, avança que “malgrat les restriccions, i que enguany les activitats que portàvem realitzant les anteriors edicions es veuran reduïdes, els xics i xiques comptaran sempre amb la presència de monitors titulats que han dissenyat diverses activitats lúdiques compatibles amb la situació i la necessitat del distanciament social”.

 

Informa Nou Horta. Mislata

Pàgina 1 de 1674