Paterna signa el Pacte Local per la Innovació

Divendres, 29 Setembre 2017 10:24 Escrit per  Gemma Jordán Publicat en Paterna-VAL Vist 884 vegades
Fotografía de Gemma Jordán Fotografía de Gemma Jordán

L'Ajuntament de Paterna va formalitzar ahir el Pacte Local de Paterna per la Innovació, una iniciativa conjunta dels principals agents locals de la R+D+i amb la qual el consistori pretén fer de la innovació el motor de desenvolupament econòmic i social de Paterna. L'alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo juntament amb el Vicepresident executiu de l'Agència Valenciana de la Innovació, Andrés García Reche i el Director del Parc Científic, Juan Antonio Raga han sigut els encarregats d'explicar els objectius del pacte i de destacar la importància que suposa promoure conjuntament la innovació com a eina de transformació social, empresarial i institucional al servei de tots els ciutadans.

Sagredo ha incidit en el potencial de Paterna com a municipi aglutinador de tots els agents que intervenen en els processos d'innovació, amb cinc àrees industrials en el terme que acullen empreses de tot tipus; de producció, però també tecnològiques i centres de recerques i de formació. Referent a açò, també ha indicat que "el paper de les administracions és el d'impulsar, dinamitzar i canalitzar totes aquelles iniciatives que s'orienten a fomentar i consolidar la innovació".

L'Ajuntament de Paterna pretén que este Pacto per la Innovació siga el punt de partida del full de ruta per a convertir a Paterna en un model de ciutat innovadora i també mediambientalment i socialment sostenible. Un altre dels objectius de la iniciativa és posar en contacte a les PIMES i micro PIMES de la ciutat amb l'àmbit de la recerca, el desenvolupament i la formació superior. Per la seua banda, Juan Antonio Raga ha manifestat que les universitats públiques valencianes, amb els seus parcs científics, han realitzat una decidida aposta per a generar ecosistemes d'innovació en entorns universitaris.

En acabar l'acte, s'ha rebut la visita del cotxe intel·ligent de GEOCYL, una consultoria mediambiental que, mitjançant un cotxe totalment elèctric equipat amb diferents tecnologies d'anàlisis, visiten i estudien els projectes que per a convertir-les en ciutats intel·ligents (com està fent Paterna) s'estan donant en altres localitats espanyoles. Estudiar, conéixer i analitzar estos projectes i els seus resultats forma part del treball d'este equip, que després cerca replicar casos d'èxit social, empresarial, mediambiental... en altres ciutats, o corregir errors que s'estiguen donant.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

Modificat el Divendres, 29 Setembre 2017 10:28