PSOE Paterna: "El bloqueig de Rajoy al sistema de finançament veta 21,7 milions a l'any a Paterna"

Divendres, 29 Setembre 2017 10:37 Escrit per  PSOE Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 228 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

"El problema valencià es diu infrafinanciació i infrainversió. Mentre el Govern de Mariano Rajoy mantinga bloquejat el sistema de finançament autonòmic, esta Comunitat no podrà tenir la recuperació econòmica i social per la qual treballem i ens esforcem". Així de contundent es va mostrar ahir el director general de l'Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, en l'acte dels socialistes valencians a Paterna, al que ha acudit amb la secretària d'Educació del PSPV-PSOE, Inma Sánchez. La dirigent socialista ha advertit que la postura del Govern "provoca que només a Paterna, el pròxim any perda una inversió de 21,7 milions d'euros".

"Els valencians estem a la cua d'inversió, malgrat que som una de les comunitats autònomes que més aportem a l'Estat", ha explicat Illueca. "És necessari que la societat valenciana conega en què ens afecta la infrafinanciació i la necessitat d'unir-nos per a reclamar els nostres drets", ha indicat el director general del'IVF. Per açò, els socialistes valencians impulsen la campanya #NiMésNiMenys, en la qual s'emmarca l'acte celebrat a Paterna, i amb el qual membres del Govern de la Generalitat i de l'adreça socialista expliquen als ciutadans que "la necessitat d'unir-nos per a reclamar un finançament just, ni més ni menys, exigim els nostres drets".

La secretària d'Educació del PSPV ha indicat que l'actual sistema de finançament fa que la Comunitat perda pel que fa a la mitjana 1.300 milions d'euros, i en 2018 seran 1.600 milions. Açò significa, ha matisat Inma Sánchez, "que el pròxim any la Comunitat perdrà al minut 3.000 euros", i només a Paterna 21,7 milions a l'any. Es tracta d'una inversió que es pot destinar dotar de millors infraestructures els nostres municipis i també oferir millors serveis, tan socials, com a sanitaris i educatius. Sánchez també ha valorat els esforços inversors de la Generalitat per a impulsar el desenvolupament econòmic i social. "Tots els indicadors són millors que fa dos anys, però per a nosaltres no és suficient, perquè si teníem un finançament just, podríem arribar a molta més gent i més àmbits". Com a exemple, la responsable d'Educació dels socialistes valencians ha citat que "tindríem més beques, de menjador, de transport, podríem tenir més professors".

 

Informa Nou Horta. PSOE Paterna

Modificat el Divendres, 29 Setembre 2017 10:38