Els nous pluvials construïts a Paterna eviten inundacions en absorbir 23.245 m3 d'aigua de pluja en dos dies

Dilluns, 11 Juny 2018 10:05 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 209 vegades

Les obres contra inundacions executades per l'actual Equip de Govern en els barris de Santa Rita, Campament, Lloma Llarga i La Canyada, en el túnel de Font del Pitxer o en el Parc Tecnològic han respost a la perfecció davant les intenses pluges produïdes els passats 3 i 6 de juny en el municipi. 

Així ho ha anunciat hui l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo després de conèixer els resultats sobre el funcionament dels diferents sistemes de captació i evacuació d'aigües pluvials que s'han construït en els principals punts negres del municipi per a evitar inundacions i en els quals l'Executiu ha invertit més de 14 milions d'euros.

En aquest sentit, el primer edil ha destacat que la pluja registrada durant el fenomen tormentos de la nit del diumenge 3 de juny va suposar un volum d'aigua acumulada de 48l/m2, la qual cosa suposa una de les pluges amb major volum acumulat del present any.

Referent a açò, Sagredo ha indicat que “tots els sistemes pluvials van funcionar a ple rendiment, la qual cosa ha permès que les jornades de pluges discorregueren sense amb prou faenes incidències ni avisos veïnals per embassades, inundacions o sinistres, alguna cosa que ha repercutit positivament en la circulació i trànsit per Paterna”.

 Així mateix, el primer edil ha assenyalat que la capacitat dels tubs instal·lats en la part baixa del barri de Campament – actuació molt demandada pels veïns - queda sobradament folgada per a tramitar els volums generats per episodis de precipitacions.

Finalment, Sagredo ha mostrat la seua satisfacció per haver aconseguit eliminar els punts inundables de Paterna en menys de 3 anys i ha reconegut l'important esforç inversor que han realitzat al costat d'Aigües de Paterna per a fer del municipi una ciutat preparada davant les pluges.

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dilluns, 11 Juny 2018 10:07

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.