L'Ajuntament de Paterna implanta un sistema de drenatge urbà en Terramelar per a evitar inundacions

Dimarts, 18 Setembre 2018 13:49 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 193 vegades

L'Ajuntament de Paterna ha començat les obres d'implantació d'un sistema de drenatge urbà sostenible per a l'evacuació de vessament superficial en el carrer Alzira del barri de Terramelar per a evitar que es produïsquen allí embalsaments d'aigües per fortes pluges. 

Així ho ha anunciat hui la regidora d'Infraestructures, Núria Campos qui ha explicat que “amb aquesta actuació, que quanta amb un pressupost d'inversió de 20.400 euros, el consistori vol evitar que, durant episodis de precipitacions intenses i donada el fort pendent dels carrers Alginet i l'Alcora, es produïsca vessament superficial d'aigües que acaba eixint a través dels closos al carrer Desbordar”. 

Amb aqueixa fi, el consistori està instal·lant en la zona unes caixes de polipropilè modulars enterrades i recobertes de de material granular de manera que l'aigua arreplegada en les reixes arribe al sistema de caixes que realitza la funció de retenció, per a la seua posterior evacuació a la xarxa general d'aigües residuals a través del bombament existent.

Tal com ha explicat Campos, “es van a instal·lar un total de 45 caixes triples en una franja longitudinal variable de 4,70/3 metres de longitud i 4,77/5,30 metres d'amplària amb l'objecte d'arreplegar l'excedent d'aigua de pluja de les reixes”.

Amb aquesta actuació, des de l'equip de govern socialista seguim treballant per a millorar la xarxa de pluvials del municipi i fer de Paterna una ciutat totalment preparada per a rebre episodis de fortes pluges com el registrat ahir, en el qual ha tornat a quedar demostrat el bon funcionament dels sistemes de recollida d'aigua de pluja instal·lats en els principals punts negres.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 18 Setembre 2018 13:51

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.