Compromís per Paterna demana la promoció del flabiol i de la pilota valenciana als centres educatius del municipi

Dilluns, 24 Setembre 2018 14:24 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 173 vegades

Compromís per Paterna demanarà al pròxim ple municipal que l’Ajuntament de Paterna impulse, junt la Conselleria d’Educació, la promoció de dos dels elements més representatius de la cultura valenciana, el flabiol i la pilota valenciana a les escoles del municipi. “Correspon a tots els valencians i valencianes i, especialment als seus poders públics, el seu enriquiment i conservació, mitjançant una imprescindible promoció o difusió dels mateixos”, ha manifestat el portaveu de la coalició, Juanma Ramón.

La Conselleria d'Educació va posar en marxa el 'Projecte Flabiol' un projecte per a introduir el flabiol a l'escola en substitució de la flauta dolça alemanya que actualment encara és l'instrument més utilitzat als centres educatius de Primària i Secundària per a interpretar peces musicals. “En 2018, cinquanta centres educatius, entre escoles i instituts, fan sonar en les seues classes el flabiol, constituint una autèntic planter de dolçainers i dolçaineres de la que es podrien nodrir diferents colles, com ara la Colla Gatzara, present en multitud d'actes festius i culturals del municipi”, ha declarat Juanma Ramón.

En l'actualitat, després de l'expansió urbanística de molts pobles els trinquets de pilota han desaparegut, com el cas de Paterna. Va ser després dels 80 quan la pilota valenciana va experimentar un ressorgiment amb la creació de la Federació Valenciana de Pilota. Als 90 la pilota valenciana va experimentar un espectacular creixement arran de les retransmissions de partides en la TV pública valenciana. En Paterna podem gaudir de la pilota valenciana gràcies  al  Club Paterna de Pilota Valenciana, a les tradicionals partides de festes al frontó municipal o amb la participació del pilotari paterner Alejandro de Paterna al circuit professional.

“Tot i que inicialment pot no ser de l'interés dels centres escolars, ja siga pel desconeixement o per la necessitat de recursos que impedeixen la normalització d'aquestos projectes a l'escola, l'Ajuntament ha de fer una ferma aposta per tal de promocionar  el nostre patrimoni cultural valencià al nostre poble. Un suport institucional fonamental per a fer créixer entre la nostra població l'estima cap a les nostres tradicions i senyes d'identitat“, ha informat el portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.