Paterna llança una campanya amb recomanacions davant l'onada de fred prevista per a demà

Dimecres, 09 Gener 2019 14:30 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 153 vegades

Davant l'enfonsament de temperatures que s'espera a partir de demà dijous, l'Ajuntament de Paterna ha llançat una campanya amb recomanacions i consells dirigits als veïns i veïnes del municipi. 

Tal com ha explicat el regidor de Sanitat, Julio Fernández “d'acord amb les previsions, l'onada de fred deixarà registres pròxims als zero graus a Paterna, per la qual cosa és important que els ciutadans adopten certes precaucions para protegir-se davant les baixes temperatures”.

La campanya es llançarà a través dels canals oficials de l'Ajuntament com a xarxes socials, el Whatsapp Municipal o la pàgina web municipal per a arribar al major nombre de ciutadans. 

Entre els consells que es recullen s'inclou l'ús de peces i sabates adequades en eixir al carrer i emprar, preferiblement,diverses capes de roba lleugera i càlida sobreposada que una sola de teixit gruixut per a evitar l'excés de sudoració. 

Així mateix, s'adverteix de les cures i precaucions que s'han d'adoptar amb les estufes de carbó, elèctriques o de gas, procurant que no estan prop de cortinetes o cortines i assegurant-se del seu bon estat. A més, s'ha de comprovar els tancaments de finestres i portes per a evitar que s'escape la calor. 

En cas d'haver de realitzar algun desplaçament, s'han de revisar els frens, pneumàtics i anticongelant del cotxe, informar-se sobre la situació meteorològica i l'estat de la xarxa viària i seguir els consells de conducció de la DGT.

A més, el regidor Fernández ha instat a la ciutadania que, davant qualsevol problema, telefonen al nombre d'emergències 112 i ha explicat que “tant la Policia Local com Protecció Civil i la brigada municipal estan previnguts per a actuar davant qualsevol incidència que es puga produir”.

Finalment, el regidor ha advertit de la importància que els col·lectius més vulnerables com a persones majors, bebès o persones amb malalties cròniques o en tractament eviten, en la mesura que siga possible, eixir a l'exterior en les hores de més fred. 

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 09 Gener 2019 14:32

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.