L'Ajuntament de Paterna alçarà un mausoleu a la fossa 113 del cementeri

Dimecres, 16 Gener 2019 14:28 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 169 vegades

L'Ajuntament de Paterna construirà un mausoleu a l'espai que ara ocupa la fossa 113 en el cementeri municipal i on s'enterraran les restes oposades d'aquells represaliats que no hagen sigut reclamats per les seues famílies. 

 

Així ho ha anunciat hui el regidor de Protecció a les Persones i Participació Ciutadana i president del Consell de Recuperació de la Memòria Democràtica, Julio Fernández qui ha explicat que “amb aquest monument pretenem dignificar la figura d'aquelles persones que van ser represaliades pel franquisme i trencar el silenci que embolicava el seu record”. 

 

L'obra, que estarà finançada per la Diputació de València i comptarà amb un pressupost de 30.000 euros, tindrà una superfície de 3,10 metres per 3,40 metres i estarà dotat de compartiments que albergaran les restes òssies dels cossos no reclamats per les seues famílies. 

 

“D'aquesta manera, si en el futur aparegueren descendents o familiars, les restes podrien ser recuperades, ja que estaran descansant en receptacles individuals”, ha especificat el regidor.

 

A més, Fernández ha assenyalat que per a la construcció d'aquest monument es comptarà amb la col·laboració del Grup per a la Recuperació de la Memòria Històrica i l'Associació de Familiars de Víctimes de la Fossa 113 del Cementeri de Paterna “amb els qui portem col·laborant des que s'iniciara l'exhumació de la fossa, que ha permès localitzar les restes de 49 persones”. 

 

Finalment, el regidor ha recordat que des de l'Executiu socialista s'han iniciat també els tràmits perquè la Paredassa d'Espanya, el Camí de la Sang i les Fosses de Paterna, siguen declarades com Bé de Rellevància Local “volem assegurar-nos que aquestes zones es conserven i dignifiquen per a retre homenatge a les 2.238 persones que van perdre allí la vida, que no siguen oblidades, i per a reparar el deute moral amb els seus familiars”. 

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 16 Gener 2019 14:36

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.