El PP de Paterna reclama la passarel·la entre Santa Rita i Tàctica

Dimarts, 22 Gener 2019 10:53 Escrit per  PP Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 119 vegades
Reconstrucción 3D del borrador de idea propuesta por el PP de Paterna Reconstrucción 3D del borrador de idea propuesta por el PP de Paterna

El Partit Popular de Paterna ha tret a relluir un dels temes oblidats per l'equip de Govern en el barri de Santa Rita, però molt reclamat per l'Associació de Veïns, com és la futura passarel·la que connectaria el barri amb el confrontant polígon Tàctica. Aquesta passarel·la es fa necessària ja que, a causa del túnel que passa per davall de la rotonda de Font del Gerro cap a l'aeroport, és l'única via possible perquè els vianants puguen passar amb seguretat d'un costat a un altre.

 

La tramitació d'aquesta passarel·la va començar en la segona legislatura (2011-2015) en la qual el PP governava Paterna i passava per un acord en el qual el Grup Onofre Miguel, promotor de gran part de Tàctica, es comprometia a executar-la. Als pocs anys i després d'haver construït gran part del polígon, el grup promotor va entrar en concurs de creditors, quedant el projecte de passarel·la paralitzat. En paral·lel la Conselleria va mostrar objeccions a l'expedient de la passarel·la i l'Ajuntament va optar per un pla alternatiu consistent en la semaforització de la rotonda de Font del Pitxer (rotonda d'Asepeyo).

 

A data d'ahir l'expedient de la passarel·la està completament tancat i únicament es treballa amb la semaforització intel·ligent de la rotonda, que, en el millor dels casos, no serà una realitat fins a 2020. 

 

Per al Partit Popular una iniciativa no ha de ser excloent de l'altra i proposa al Sr. Sagredo reprendre el projecte inicial cercant el finançament necessari per a #això o destinant part del superàvit a una xicoteta infraestructura que beneficiaria notablement als veïns de Santa Rita, als empleats de tàctica i al xicotet comerç de la zona, que obtindria visites dels empleats. 

 

En paraules de la portaveu del PP, María Villajos, “es tracta d'un projecte que va iniciar el PP i que el PSOE ha deixat morir per complet. Aquesta passarel·la seria una manera segura de donar obertura per als vianants d'un barri tan important com Santa Rita i que té la seua zona nord-oest limitada per la CV-365 i els polígons Tàctica i Font del Gerro”.

 

Villajos afig que “si Sagredo no es compromet a reprendre el projecte, ho farà el Partit Popular quan al maig aconseguim novament l'Alcaldia de Paterna. Es tracta d'un projecte beneficiós per als veïns i que, per més traves que pose la Conselleria, s'haurien d'estudiar i esmenar per a aconseguir a la fi l'execució”.

 

Finalment, en paraules de Jesús Fernández, President de la AAVV de Santa Rita, en reunió mantinguda amb el Partit Popular la setmana passada, afirmava que “aquest projecte podria redundar en un benefici mutu entre el sector productiu i industrial de Paterna, com és Font del Gerro i Tàctica, i el veïnat del nucli urbà de tota la Vila, no únicament del barri de Santa Rita”.

 

 

Informa Nou Horta. PP Paterna

Modificat el Dimarts, 22 Gener 2019 10:56

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.