Compromís per Paterna insta a Sagredo a reprendre la coordinació de l'ajuntament amb la Conselleria de Vivenda

Dimarts, 22 Gener 2019 11:26 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 195 vegades

La Conselleria d’ Habitatge, mitjançant l’Entitat Valenciana d’Habitatge (antic EIGE) és la propietària de totes els habitatges del Barri de la Coma. Aquest Barri ha estat la principal víctima de les nul·les polítiques d’habitatge social de governs anteriors al Botànic.

 

A hores d’ara, tot i els esforços econòmics del Govern de la Generalitat Valenciana encara queda molt per fer. El canvi de les polítiques socials del Botànic necessita de  l’impuls per part del govern municipal per a transposar a l’àmbit municipal tot el seguit de drets i millores implantades per a que les  famílies més necessitades de Paterna puguen percebre realment els avanços realitzats pel Govern del Botànic.

 

Però sembla ser que per a Sagredo estos temes no són una prioritat. De fet, des de que va expulsar a Compromís del govern municipal no s’ha celebrat cap Mesa Tècnica de coordinació entre els tècnics municipals d’inclusió social i el tècnics de l’EVHA.

 

“Una Mesa que es va crear quan Compromís portava al govern del Batà la regidoria de Polítiques Inclusives, aconseguint una voluntat política d’ambdues administracions, per tal de garantir la correcta aplicació de la normativa de la conselleria per a la regularització de les famílies del Barri que no tenen contracte de lloguer”, explica Juanma Ramón.

 

En aquesta Mesa es posava a disposició de la Conselleria el coneixement de les situacions personals de cada família, que coneixen els tècnics municipals millor que ningú, establint una coordinació necessària per a la resolució dels expedients per part de l’EVHA.

 

“Aconseguirem posar-li cara i nom a cadascuna de la casuística que tracta la Conselleria en el Barri de la Coma, garantint que les famílies que complien els requisits no foren desnonades. D’altra banda, podíem intervindre conjuntament en aquelles famílies amb més dificultats per a regularitzar la seua situació, per tal de poder trobar alternatives habitacionals abans de emprendre cap mesura que augmentara el risc d’exclusió de les famílies”.

 

Mentres va funcionar la Mesa, els resultats varen ser molt satisfactoris, per això no entenem la paràlisis en la que es troba ara la situació. “Estem posant en perill la situació de les famílies que estan pendents encara d’una tramitació administrativa encara incompleta. Per això necessitem de la iniciativa de  l’Ajuntament, que garantisca que la normativa es pose al servei de la ciutadania, per tal de garantir el dret a una habitatge digna”, conclou Juanma Ramón.

 

 

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna

Modificat el Dimarts, 22 Gener 2019 11:31

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.