Paterna se suma al Dia Mundial contra el Càncer conscienciant sobre la importància de la prevenció

Dimarts, 05 Febrer 2019 14:06 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 100 vegades

L'Ajuntament de Paterna se suma a la commemoració del Dia Mundial contra el Càncer per a conscienciar als ciutadans sobre aquesta malaltia i la importància de la prevenció i detecció primerenca. 

 

Tal com ha explicat el regidor de Sanitat, Julio Fernández, “des del Departament de Sanitat es duen a terme al llarg de l'any diferents campanyes que tenen com a objectiu promoure hàbits de vida saludable entre la població”. 

 

Exemple d'això són els tallers de deshabituació tabàquica gratuïts que organitza el consistori, i que cada vegada compta amb una major participació “en l'últim curs es va augmentar en un 64% la xifra de participants, la qual cosa demostra la importància i necessitat d'aquesta iniciativa per als ciutadans” ha destacat el regidor, qui ha avançat que el pròxim curs està previst per al dia 20 d'aquest mes. 

 

A més, des de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), es realitzen campanyes per a previndre l'addicció al tabac, especialment entre la gent més jove a través de xarrades en instituts i assessorament personalitzat als estudiants. 

 

Totes aquestes mesures es complementen amb programes de promoció d'hàbits de vida saludable que persegueixen millorar la salut dels paterneros i paterneres oferint pautes per a evitar el sedentarisme o l'obesitat a través de rutines senzilles que milloren la qualitat de vida. 

 

Així mateix, i amb motiu d'aquesta data, a partir de les 19 h, la façana de l'Ajuntament s'il·luminarà de verd per a donar visibilitat a la malaltia, així com per a “mostrar la solidaritat dels paterneros i paterneres amb totes les persones que estan lluitant i els seus familiars” ha assenyalat el regidor Fernández.

 

Finalment, el regidor també ha volgut reconèixer la valuosa labor de tots els investigadors i professionals que dediquen la seua vida a trobar una cura per a aquesta malaltia, “un treball que es tradueix en un augment del 53% en les xifres de supervivència dels pacients amb càncer en tan sols 5 anys".

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 05 Febrer 2019 14:09

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.