El Partit Popular de Paterna diu que assegura un 100% d'execució en pressupostos participatius

Dilluns, 11 Febrer 2019 11:14 Escrit per  Partido Popular de Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 75 vegades

Els populars de Paterna han eixit al pas de les desenes de protestes que els veïns els estan fent arribar per la falta d'execució dels pressupostos participatius. El fet és que, durant l'any passat, molts d'aquests veïns es van involucrar i van estudiar, i fins i tot van proposar, els diferents projectes que s'havia de realitzar en cadascun dels barris de Paterna amb el milió d'euros que l'Ajuntament destinava. Després d'haver-se acabat l'any i no haver vist pràcticament cap d'aquestes actuacions, com és lògic, acudeixen a preguntar què ha ocorregut.

 

Els pressupostos participatius van ser instaurats a Paterna durant el primer mandat dels populars, concretament en 2009. Des de llavors, cada any es demana a les Associacions de Veïns i Juntes de Barri que s'impliquen en les propostes a realitzar, però clar, això necessàriament ha de revertir-se que aquestes actuacions es duguen a terme, perquè en cas contrari únicament es molesta el veí que acaba no participant per a evitar perdre el temps.

 

A això se suma que, en 2016, després de la resolució del pla ACTUA, iniciat en 2014 pels populars, va arribar a Paterna una inversió de 20 milions d'euros de fons FEDER cofinançats al 50%.  Al gener de 2017 l'Ajuntament va posar en marxa un procés participatiu perquè foren els ciutadans els qui valoraren i prioritzaren les actuacions a realitzar amb els fons, convocant-se Assemblees de Barri Obertes i Juntes de Barri, però a data d'avui, el nivell d'execució de no arriba al 40% d'el que es preveu fins avui, tornant a generar el malestar entre els veïns que es van implicar en els projectes. 

 

Recentment va tindre lloc una reunió del Consell Territorial de Participació Ciutadana, on va haver-hi moltes crítiques per part dels representants veïnals, que exposaven el treball realitzat per a implicar a tota la ciutadania en l'elecció dels projectes que, en la seua majoria, estan quedant en res. Per part seua, el PSOE va argumentar que “molts dels projectes triats han sigut rebutjats en la taula de la comissió d'estudi del Ministeri”. 

 

Des del PP, la candidata a l'alcaldia, María Villajos, li recorda a Sagredo que “a Paterna, Generalitat Valenciana i Espanya, hi ha governs socialistes, i si no és capaç de negociar amb els seus companys del PSOE per a aconseguir beneficis per a Paterna, hauria de plantejar-se deixar el lloc d'alcalde”.

 

 

Informa Nou Horta. Partido Popular de Paterna

Modificat el Dilluns, 11 Febrer 2019 11:20

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.