Entrevistem a les Falleres Majors de Paterna 2019

Dilluns, 04 Març 2019 15:13 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 223 vegades

Les Falleres Majors de Paterna es preparen per a viure els dies grans de la festa fallera i ens conten com estan vivint els dies previs a les Falles 2019. 

Andrea López Esteve, Fallera Major de Paterna, té 23 anys i és administrativa. Li agrada passar el temps amb els seus amics, tant de la falla com de la comparsa. Nuria Alcàzar Capellà, Fallera Major de Paterna, té 10 anys i estudia 5é de primària. Li agrada jugar al hockey, ballar, jugar amb els seus amics i amigues, patinar i decorar. 

 

Des de quan eres fallera?

Andrea: Sóc fallera des que vaig nàixer l’any 1996. 

Nuria: Sóc fallera des de fa 8 anys.

 

Què va ser en el primer que pensares quan et varen proclamar com a fallera major del teu poble?

Andrea: En la primera cosa que vaig pensar va ser en la meua família, amics i tota la comissió, ja que estic segura que en eixe moment eren igual o més feliços que jo.

Nuria: Pense que anava a ser la Fallera Major Infantil del meu poble i que anava a representar a tots els infantils del món faller. També vaig pensar en la meua família emocionada.

 

Què és per a tu ser Fallera Major del teu poble?

Andrea: És tot un orgull, perquè s’ajunten dos sentiments que són impossibles d’explicar, com són l’amor per un poble que t’ha vist créixer, i l’amor per una festa que t’ha fet convertir-me en la fallera que sóc hui en dia.

Nuria: És un gran privilegi i intente gaudir de cada acte al màxim.

 

Què element de les falles vos representa? 

Andrea: Crec que no hi ha un element clar que ens representa, sinó que són tots els elements units, tant materials com sentimentals. 

Nuria: Els petards, la música de les bandes, els colors dels monuments. Sóc molt tranquil·la i serena però quan menys t’ho esperes esclate com la pólvora.

 

Quins són els actes que més t’agraden o t’emocionen de les Falles?

Andrea: Els actes que més m’emocionen són la presentació, on comences a viure el teu somni i t’imposen la banda que et representa. La crida, on eres tu qui donarà la benvinguda a la festa i l’entrega de premis, on pots veure la cara de nervis i emoció dels fallers.

Nuria: La Crida fou molt emocionant i la meua presentació va ser molt especial.

 

Tens algú referent en el món faller?

Andrea: Els meus iaios, en especial el meu iaio Ramon, el qual des que vaig nàixer s’ha dedicat a explicar-nos i a inculcar-nos l’amor per aquesta festa, tot el que representa i com cal treballar per elles.

Nuria: La meua germana i els meus pares.

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.