Paterna se suma a les reivindicacions del Dia Internacional de la Dona amb una setmana plena d'activitats

Dimarts, 05 Març 2019 10:00 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 121 vegades

L'Ajuntament de Paterna ha donat a conéixer el programa d'activitats organitzades per a commemorar el dia de la dona en el municipi, i que té com a objectiu revindicar el feminisme com a eina de canvi cap a una societat més igualitària. 

 

En aqueixos termes s'ha explicat la regidora de la Dona, Paqui Periche, durant la presentació de la programació, on ha assenyalat la importància que totes i tots treballen junts per una igualtat real, “un treball que ens fa millors com a societat i en el qual les Administracions Públiques han de servir com a exemple”. 

 

El Saló de Plens de l'Ajuntament acollirà el dimarts 5 de febrer el Ple de la Dona a les 13 hores, després del qual tindrà lloc el tradicional menjar de la dona organitzada per les associacions de dones de Paterna. Per a finalitzar la jornada, a les 18.30 h se celebrarà en el Saló de Plens, una conferència a càrrec del personal tècnic de l'Ajuntament sobre els reptes de les dones emprenedores. 

 

El dimecres 6, s'inaugurarà a les 18 h l'exposició “Arrels” de l'Associació de Dones de la Canyada, que estarà oberta al públic fins a l'11 de març a la sala d'Exposicions del Centre Social del barri. 

 

Les activitats es traslladaran al barri de la Coma durant el matí del dijous 7 de març, amb l'organització de tallers en el centre social del barri. Sota el lema “Les dones mouen la Coma” les diferents associacions de dones de Paterna seran les encarregades d'impartir les activitats des de les 9:30a les 12 hores. 

 

A més, a les 10 h, a l'Auditori Antonio Cabeza, se celebrarà una conferència sobre “Dones i màgia, una lluita per la igualtat” dirigit a l'alumnat de Primària i ESO del municipi. 

 

A la vesprada, a les 18 h, també a l'Auditori, es durà a terme el lliurament de diplomes dels tallers de “Autoprotecció per a dones” impartits per l'Acadèmia de Formació de la Policia Local. En els tallers, que es van iniciar el mes de gener passat, han participat més de 400 dones. 

 

Coincidint amb la manifestació del Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, l'Ajuntament posarà a la disposició de les assistents un autobús gratuït per a facilitar el desplaçament fins a València. L'eixida serà a les 16.30 des de l'esplanada del cohetòdrom i per a inscriure's les interessades/us hauran d'apuntar-se a través dels telèfons 664 46 80 84 o 96 305 30 06, abans del 6 de març. 

 

Finalment i dins del marc de les activitats del Dia de la Dona, el divendres 22 de març tindrà lloc una taula redona de Dones en la Política, organitzada per l'associació Adona’t, a les 19 h en el centre social de la Canyada. 

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 05 Març 2019 10:05

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.