Paterna posa el seu nom als peus de la Torre

Dilluns, 20 Mai 2019 09:56 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 61 vegades

Un nou element escultòric format per lletres gegants amb el nom de Paterna als peus de la Torre, donaran la benvinguda a veïns i visitants al municipi. 

 

Així ho ha revelat l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo qui ha explicat que “es tracta d'un element escultòric de 1,50 metres d'alt per 8,50 metres de llarg amb un disseny que recorda a la ceràmica dels **socarrats, tan característica de la nostra localitat”. 

 

A més, el primer edil ha destacat que “amb aquesta nova escultura, volem posar en valor la nostra ciutat i reflectir l'orgull de ser i sentir-se paterners i paterneres”. 

 

 La instal·lació, que s'ha col·locat aquesta vesprada, es compon de dos elements. D'una banda, una base de metall galvanitzada, revistada amb un entarimat de fusta de teca per a exteriors. 

 

Sobre la base descansen les lletres corpòries de 1,50 metres i 1,20 d'ample, construïdes amb xapa de acerlat al forn, que combinen el roig amb dissenys típics dels socarrats. 

 

L'estructura es troba integrada en un dels llocs més emblemàtics del municipi, l'esplanada de les Cuevas del Palau i la Torre, que ha adquirit especial rellevància en aparèixer en l'última pel·lícula del director manxec Almodóvar. 

 

En aqueix sentit, el primer edil ha assenyalat que “comptem amb una ruta turística per aquest enclavament històric privilegiat, que atrau desenes de visitants cada cap de setmana, de manera que les lletres serviran també per a donar-los benvinguda a la nostra ciutat i promoure l'entorn i monument de la Torre de Paterna com a principal reclam turístic del municipi”. 

 

Així mateix, i en referència a l'entorn triat per a la col·locació de les lletres, l'alcalde ha al·ludit al projecte que s'està impulsant des del govern local “un projecte d'urbanització de l'entorn per a revitalitzar i protegir un dels nostres béns més preuats”. 

 

I a en aqueix sentit ha afirmat que “l'elecció de les noves peces escultòriques s'ha decidit tenint en compte la seua integració paisatgística, contribuint a mantenir i millorar l'autenticitat i essència de l'entorn”.

 

Finalment, l'Alcalde ha recordat que les noves lletres se sumen a la recreació de la bandera de Paterna que es va pintar l'any passat en el depòsit elevat d'aigua del parc empresarial Tàctica. 

 

“Aprofitant les obres de rehabilitació de l'estructura, es va decidir dibuixar la nostra bandera juntament amb el nom de Paterna ja que, en tractar-se d'un dels punts més elevats del municipi, permetia distingir-les des de la distància, i s'ha convertit en un símbol de l'orgull de tots els paterneres i paterneres”, ha conclòs Sagredo.  

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dilluns, 20 Mai 2019 10:03

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.