El PP recorda la necessitat urgent d'actuar sobre la torre i l'entorn de les coves de Paterna

Dimecres, 19 Juny 2019 12:14 Escrit per  PP Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 74 vegades

 

L'objectiu de condicionament i millora de la zona de les Cuevas del Palau i la Torre de Paterna, ve des de lluny en la política local. El propi pla ACTUA, que contempla actuacions i objectius concrets per a desenvolupar entre 2014 i 2020 ja incloïa aquest punt en l'objectiu específic 634, i en la línia d'actuació 6.1, on es parla de les actuacions de millora sobre el patrimoni històric de Paterna.

 

Des de llavors, malgrat la dotació de quasi 2 milions d'euros per a actuar sobre el bé més emblemàtic de la nostra Vila, com és la Torre, i tot el seu entorn, han sigut desenes les notes de premsa enviades tant per Compromís com pel PSOE sobre aquest tema, però la realitat és que encara no s'ha mogut ni una sola pedra ni s'ha millorat ni una sola de les deficiències de la zona. El súmmum d'aquesta inacció apareix a l'octubre de 2017, quan uns vàndals van realitzar uns grafitis en la mateixa Torre que, en data de hui, quasi dos anys després, continuen exactament igual malgrat les denúncies i crítiques tant dels partits polítics com dels veïns de la zona. 

 

L'última informació que es coneix del projecte, que teòricament contempla actuar sobre prop de 10.000m2, és de desembre de 2018, on l'Alcalde anunciava la finalització de la redacció del projecte, i 7 mesos després es continua sense cap actuació concreta en la zona.

 

El regidor popular, Ricardo Escrig, ha instat al nou equip de govern a prioritzar les actuacions en aquest entorn, catalogat com a Bé d'Interès Cultural, no entenent “el perquè de tants mesos d'espera quan teòricament ja està tot preparat”. D'altra banda, i després de parlar amb diversos veïns de la zona, Escrig exposa que “sembla ser que no tots estan satisfets amb les futures actuacions”, instant al regidor que assumisca la cartera de Cultura a establir un calendari de reunions periòdiques amb els veïns afectats per les actuacions amb la finalitat de satisfer, en primer lloc, “a aquelles persones sobre el sostre de les quals s'actuarà”.

 

Un altre dels aspectes que per part dels veïns es considera molt important és el manteniment periòdic de les coves propietat de l'Ajuntament, que, fins avui, es duu a terme únicament quan es produeixen queixes o denúncies públiques sobre alguna cova concreta. En aquest sentit, des del PP proposen que s'incloguen aquestes coves en el cicle de neteja i manteniment periòdic dut a terme per GESPA, incorporant-ho en l'encàrrec de gestió que es realitza anualment. 

 

 

Informa Nou Horta. PP Paterna

 

Modificat el Dimecres, 19 Juny 2019 12:17

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.