L'Ajuntament de Paterna s'il·lumina de verd per a visibilitzar l'ELA

Dimecres, 26 Juny 2019 12:07 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 75 vegades

Amb motiu del Dia Internacional de l'ELA que se celebrà el 21 de juny, l'Ajuntament de Paterna s'il·luminarà de verd per a mostrar la solidaritat de la localitat amb les persones afectades per aquesta malaltia neurodegenerativa tan desconeguda encara. 

 

Tal com ha assenyalat el Tinent d'Alcalde de Protecció a les Persones, Julio Fernández, “l'objectiu és conscienciar a la població sobre les causes d'aquesta malaltia i les seues conseqüències, així com la manera en la qual afronten els malalts i els seus familiars els seus efectes”.

 

D'aquesta manera, Paterna se suma un any més a la iniciativa de la Fundació Luzón en col·laboració amb l'associació ADELA-CV, cridada #LuzporlaELA, amb la fi principal d'informar la població de Paterna sobre aquesta malaltia 

 

“Cada any es diagnostiquen 2 casos d'ELA per cada 100.000 habitants, que a Espanya vindrien a ser uns 900 casos nous cada any, amb una esperança de vida de 5 anys per al 80% dels pacients, unes xifres que evidencia la necessitat de fomentar la investigació i els assajos clínics per a buscar un mètode eficaç i segur que puga pal·liar la malaltia”, ha explicat Fernández.

 

L'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica) és una malaltia neuromuscular que cursa amb una degeneració selectiva de les motoneuronas, les encarregades d'innervar els músculs implicats en el moviment voluntari. La conseqüència és una feblesa muscular progressiva que avança cap a la paràlisi total del malalt veient-se afectades també la capacitat de parlar, mastegar, engolir i respirar.

 

La malaltia es diagnostica majoritàriament entre els 40 i 70 anys d'edat, encara que pot afectar un rang molt més ampli d'edats, i és més freqüent en homes.

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 26 Juny 2019 12:09

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.