Paterna activa el protocol d'emergències davant el risc de fortes pluges

Dimecres, 11 Setembre 2019 11:10 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 126 vegades

 

Davant l'alerta groga decretada en la Comunitat Valenciana per risc de pluges en els pròxims dies, l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha activat avui el protocol d'emergències de la ciutat i ha celebrat una reunió de coordinació per a revisar les actuacions a seguir amb l'objectiu de controlar i minimitzar les conseqüències de les tempestes en el municipi. 

 

La reunió ha comptat amb la presència de la tinent d'alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos, el Tinent d'Alcalde de Cultura de l'Esforç i Modernització, José Manuel Mora, que juntament amb el regidor d'Educació, David Fortea, la regidora de Serveis i Neteja, Merche Navarro, agents de la Policia Local, Protecció Civil i tècnics de l'Ajuntament de diferents àrees, han supervisat i coordinat el dispositiu d'emergències de la ciutat davant el risc de fortes precipitacions.

 

Tal com ha explicat Sagredo després de la trobada, “ja tenim en alerta a més d'un centenar de persones i preparats tots els recursos tècnics de Paterna per a actuar amb la major rapidesa i eficàcia en les possibles incidències que pogueren sorgir en el cas que es produïren fortes pluges en el municipi”.

 

En aqueix sentit, les línies d'actuació concretades en la reunió inclouen des del seguiment i control dels punts negres que existeixen en el municipi fins a les precaucions a adoptar per a facilitar el trànsit o el dispositiu de seguretat en centres escolars. 

 

De fet, des de hui mateix estan de guàrdia diferents equips de la brigada municipal, Policia Local, Aigües de Paterna i Protecció Civil i es col·locaran tanques preventives per si calguera tancar alguna carretera o vial. 

 

A més, el primer edil ha destacat la importància d'aquesta reunió subratllant que “en aquests casos, la prevenció i una correcta coordinació són eixos fonamentals per a minimitzar l'efecte de les pluges en la població de Paterna”.

 

Finalment, Sagredo ha recordat que en les últimes setmanes s'ha reforçat la neteja d'embornals i embornals per a verificar el bon funcionament de les canalitzacions i assegurar el correcte drenatge d'aigües. 

 

“Unes tasques de manteniment que se sumen a les obres contra inundacions i de millora de drenatges en els diferents barris del municipi en les quals el govern ha invertit més de 4,8 milions d'euros amb l'objectiu de renovar les instal·lacions d'aigües pluvials, amb especial atenció a aquelles zones que presentaven majors problemes d'anegacions”,  ha conclòs. 

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 11 Setembre 2019 11:15

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.