El conte “Pompa i Pompe” sobre malalties estranyes arriba a les biblioteques de Paterna

Dimarts, 22 Octubre 2019 14:53 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 174 vegades

Les biblioteques de Paterna comptaran a partir d'ara en el seu catàleg amb el llibre infantil "Pompa i Pompe", una història protagonitzada per un xiquet que pateix la malaltia Pompe, considerada com a malaltia estranya i que afecta 125 persones a Espanya.

 

El conte, escrit per Raquel Parrondo, professora de l'Escola Infantil "Minerva" de la localitat, es va presentar ahir en la Cova Gran i a l'acte van acudir el regidor d'Atenció a la Infància i Educació, David Fortea, i el regidor de Smart City, Atenció a la Ciutadania, Biblioteques i Museus, Lucas *odar.

 

Durant la presentació, el regidor Lucas Jodar va voler agrair a l'escriptora la donació dels llibres i va explicar que "a partir d'ara tots els veïns i veïnes que ho desitgen podran trobar exemplars d'aquest llibre en totes les biblioteques del municipi".

 

Per la seua part, el regidor Fortea va destacar la importància d'aquest llibre que "permet acostar aquesta malaltia especialment als xiquets i xiquetes, fent-los coneixedors d'aquesta patologia des d'una perspectiva positiva i en un llenguatge adaptat a la seua edat".

 

La malaltia Pompe és una estranya malaltia que es manifesta amb problemes de cor i a la qual segueix la hipotonia muscular a causa de l'absència de l'enzim alfa glucosidasa àcidaGAA que és la que transforma els hidrats de carboni en la proteïna que necessita el múscul. Es calcula que afecta una persona entre 40.000 i a Espanya existeixen 125 casos diagnosticats.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

 

Modificat el Dimarts, 22 Octubre 2019 14:57

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.