Paterna autoritza l'exhumació i identificació de les restes d'una nova fossa del seu cementeri

Dimecres, 30 Octubre 2019 12:12 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 176 vegades

L'Ajuntament de Paterna ha autoritzat l'ocupació temporal dels terrenys públics de la fossa 100 del cementeri municipal per a iniciar els treballs d'excavació, exhumació i identificació de les restes de les víctimes del franquisme que es troben ací enterrades, que es duran a terme durant el ms de novembre.

 

Així ho ha anunciat hui el Tinent d'Alcalde de de Protecció a les Persones, Participació i Ocupació i President del Consell de Recuperació de la Memòria Democràtica, Julio Fernández, qui ha explicat que, segons els estudis d'investigació aportats per l'equip encarregat de l'elaboració del projecte, “la fossa 100 podria contindre restes de, almenys, 28 víctimes procedents dels municipis de Gandia, Oliva, Piles, Xàtiva, Xeraco i Xeresa”.

 

Amb l'autorització d'aquests treballs, que ha sigut sol·licitada per l'Associació de familiars de víctimes del franquisme de la fossa 100 de Paterna, “l'equip socialista de Paterna continua amb la seua labor de recuperar els cossos dels represaliats inhumats a Paterna i ajudar als seus familiars en la dignificació de la memòria de totes aquelles persones enterrades fosses comunes”.

 

Amb l'obertura de la fossa número 100, són ja 11 les fosses que l'equip de govern socialista ha autoritzat obrir en el cementeri de Paterna, on s'han recuperat ja més de 470 restes de víctimes de la franquisme de les fosses, 113, 81, 82, 91, 92, 128, 94, 22, 112, 115 i 127, alguns d'ells entregats als familiars que ho han sol·licitat, uns altres en laboratori en estudi d'ADN i uns altres ja sepultats dignament en columbarios individualitzats.

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 30 Octubre 2019 12:21

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.