Paterna acull la XVI trobada de la Xarxa de Municipis per la Memòria Històrica

Dimecres, 13 Novembre 2019 09:56 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 276 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha acollit la XVI jornada de la Xarxa Memòria Històrica, una xarxa impulsada per la FVMP (Federació Valenciana de Municipis i Províncies) que coordina i impulsa accions per a posar en valor la memòria històrica i dignificar a les víctimes de la repressió.

 

El Tinent Alcalde, Julio Fernández Piqueras, ha sigut l'encarregat d'inaugurar la trobada, destacant que “Paterna, escenari dels afusellaments durant la Dictadura, és una ciutat compromesa amb la memòria històrica, i l'equip de govern socialista aposta fermament per honrar a les víctimes i donar suport a les seues famílies per a retornar-los la dignitat que els van arrabassar”.

 

La jornada ha comptat amb la participació representants de municipis valencians, amb els diputats de Memòria Històrica de València i Castelló, Ramiro Rivera i Tania Baños, el director general de Qualitat Democràtica, Iñaki Pérez i representants d'associacions memorialistes que han compartit experiències i proposat accions que permeten continuar avançant en la sensibilització i reconeixement a les víctimes.

 

El secretari General de la FVMP, Vicente Gil, ha recordat la importància de compartir les bones pràctiques entre ajuntaments i de “impulsar les accions necessàries per a vacunar a la societat contra el totalitarisme i el pensament únic”.

 

Com a objectius per al pròxim exercici, la Xarxa de Municipis en defensa de la memòria històrica realitzarà accions per a sensibilitzar a la població més jove, fomentarà la protecció del patrimoni històric i dissenyarà programes de formació a la Llei de Memòria democràtica dirigit a empleats de l'Administració.

 

Finalment, el Director General de qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, Iñaki Pérez, s'ha compromès a donar suport i promoure subvencions per a ajuntaments i mancomunitats, que permeten continuar rescatant de l'oblit a les víctimes de la repressió.

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimecres, 13 Novembre 2019 09:58