Paterna comença la construcció d'un Mausoleu en la fossa 113 del cementeri

Dijous, 14 Novembre 2019 19:34 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 159 vegades

L'Ajuntament de Paterna ha començat les obres de construcció d'un Mausoleu sobre la fossa 113 del cementeri municipal, per a donar una adequada ubicació i sepultura a les restes allí exhumades.

 

Així ho ha anunciat la Tenienta Alcalde de Seguretat, Mobilitat i Transició Ecològica, Núria Campos, qui ha explicat que “el Mausoleu, subterrani en la seua major part, estarà dotat d'una sèrie de compartiments destinats a albergar els columbaris amb les restes òssies de les 46 persones que van ser trobades en aqueixa fossa i que no han sigut reclamades per cap familiar”.

 

En aquest sentit, Campos ha detallat que l'accés al Mausoleu serà per part superior, mitjançant trapa les dimensions aproximades de la qual seran de 80 cm, per 80 cm, la qual estarà en coberta superior del mausoleu, una distància aproximada de 50 cm sobre del nivell del sòl.

 

L'exhumació de les restes d'aquesta fossa es va realitzar durant els mesos d'abril, maig i juny de 2017, on es van trobar restes de 50 persones.

 

“Cinc d'elles han sigut lliurats a les seues famílies, altres dues que també van ser identificades i reclamades tornaran a la fossa d'origen quan estiga acabat el mausoleu per desig exprés dels seus familiars i les 42 víctimes restants que es troben depositades actualment en columbaris del cementeri municipal es traslladaran també al mausoleu una vegada finalitzen les obres”, ha explicat Núria Campos.

 

Des que accedira al govern en 2015, l'Executiu socialista ha autoritzat l'obertura de 12 fosses comunes en el cementeri de Paterna, on s'han s'han trobat més de 500 restes de víctimes del franquisme.

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 14 Novembre 2019 19:38

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.