El Parc Tecnològic de Paterna es converteix en la primera Entitat de Gestió i Modernització d'Espanya

Dijous, 12 Desembre 2019 10:15 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 237 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ple de l'Ajuntament de Paterna ha aprovat aquest matí per unanimitat la conversió definitiva de l'entitat del Parc Tecnològic com a Entitat de Gestió i Modernització (EGM) convertint-se en el primer parc empresarial d'Espanya a adoptar aquesta figura jurídica.

 

Tal com ha explicat Juan Antonio Sagredo, Alcalde de la ciutat i responsable de les àrees d'Indústria, Empreses i Universitat “amb l'aprovació d'aquesta conversió, el Parc Tecnològic aconsegueix un model de gestió pioner a nivell nacional que permetrà reforçar la col·laboració públic-privada, possibilitant la millora de la gestió, modernització i promoció de l'àrea empresarial”.

 

En aqueix sentit, Sagredo ha destacat l'estreta relació del consistori amb l'entitat del parc i ha explicat que “el Conveni de Col·laboració aconseguit ha sigut el resultat d'una negociació entre els representants de la EGM i l'Ajuntament que han treballat amb l'objectiu comú de crear actituds de participació i compromís en matèria de desenvolupament econòmic local”.

 

Així mateix, l'Alcalde ha assenyalat que Paterna ha fet hui història en convertir-se en la primera ciutat a adaptar-se a la Llei d'Àrees Industrials i ha subratllat la importància del conveni acordat ja que, a l'ésser el primer a establir-se, “servirà d'exemple per a la resta de municipis que busquen impulsar les seues àrees empresarials”.

 

Per part seua, Antonio Alagarda, President de la EGM del Parc Tecnològic, va mostrar la seua satisfacció pel bon enteniment que ha existit entre Ajuntament i Junta Directiva per a aconseguir aquest objectiu.

 

Alagarda ha agraït molt especialment la confiança expressada per l'Assemblea General de l'Entitat de Conservació, que “per unanimitat va aprovar iniciar i culminar un procés en el qual som pioners i referents per a totes les àrees empresarials de la Comunitat Valenciana i d'Espanya”.

 

Alagarda també va voler agrair el paper molt important que han tingut diferents persones i entitats, com Juan Manuel Bádenas, catedràtic de dret civil i assessor jurídic de l'entitat, i la Federació Valenciana de Polígons Empresarials”.

 

L'adaptació de l'Entitat de Conservació V.P.T. a la Llei 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, per a convertir-se en Entitat de Gestió i Modernització (EGM) es va iniciar fa any i mig amb l'elaboració d'un conveni entre l'entitat empresarial i l'Ajuntament que va ser aprovat en el ple municipal.

 

Aquest text provisional juntament amb els estatuts i el nomenament de la nova Junta Directiva va ser ratificat ahir per unanimitat en l'Assemblea General de l'Entitat de Conservació V.P.T. 

 

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 12 Desembre 2019 10:17