Paterna anuncia la reutilització de 3’5 milions m³ d'aigua depurada per a reg de parcs, jardins i horta

Dilluns, 13 Gener 2020 14:56 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 116 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna reutilitzarà 1.700.000 m³ d'aigua depurada per al reg dels parcs i jardins de la ciutat.

 

D'aquesta manera, i gràcies als controls exhaustius per a garantir la qualitat, en total es destinaran 3.500.000 m³ d'aigües residuals depurades a l'any per a diversos regs, evitant l'extracció del riu Túria o de fonts subterrànies.

 

Així ho ha explicat l'Alcalde de Paterna, qui ha destacat que “aquestes aigües provenen, en bona part, de les que s'aboquen en el Polígon Industrial Font del Pitxer, ja que els controls previs permeten que l'influent que arriba a l'Estació Depuradora de Font del Pitxer tinga una qualitat adequada per a poder ser depurada i reutilitzada correctament”.

 

Amb aquesta nova mesura “s'evita l'extracció del riu Túria o d'aigua subterrània, prevenint la seua deterioració i fomentant l'estalvi i l'eficiència de l'ús”, ha explicat el primer edil.

 

De la mateixa manera que ja es depuren els 1.800.000 m³ per a reg agrícola, les aigües residuals se sotmeten, tal com ha precisat l'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo “a diversos controls analítics per a assegurar que compleixen amb els criteris de qualitat establits per la Confederació Hidrogràfica del Xúquer”.

 

Tal com ha afirmat Sagredo, “aquesta mesura ve a reforçar l'aposta de l'equip de govern municipal per fer de Paterna una ciutat mediambientalment més sostenible, fent un ús més eficient dels recursos naturals disponibles”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

 

Modificat el Dilluns, 13 Gener 2020 14:58