Compromís per Paterna demana que Gespa millore la recepció de currículums

Dilluns, 20 Gener 2020 13:50 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 149 vegades

Compromís per Paterna ha presentat hui per registre d’entrada, tant de l’Ajuntament de la localitat com de l’empresa municipal Gespa, una sol·licitud demanant que esta mateixa empresa municipal millore els seus servicis pel que fa a la recepció dels currículums que fan arribar els candidats i candidates que s’apunten a les diferents borses de treball. La formació valencianista demana dues mesures molt concretes, la primera d’elles que l’Ajuntament fique a disposició de la ciutadania una finestra per rebre els currículums en qualsevol dels edificis municipals, la segona que l’empresa millore la seua seu electrònica per poder fer tots els tràmits demanats i així evitar desplaçaments. “L'empresa pública té la seua seu al polígon de Tàctica. Açò que pot ser molt útil per a poder tenir un edifici centralitzat de totes les àrees de l'empresa, és un gran obstacle per a la gent del poble, hem pogut comprovar que per a una persona que viu al nucli urbà, i no té vehicle propi, acostar-se a l'empresa a fer qualsevol gestió és molt difícil i costos”, asseguren fonts de la coalició.

 

En este sentit, el regidor de Compromís, Carles Martí, manifesta que, “a qualsevol ciutadà li pot costar prop d'hora i mitja arribar amb el transport públic per anar del poble a Tàctica, a més li pot costar més de 7 euros anar i tornar. Una situació que no es pot mantenir ja per més temps, si volem que Gespa siga una empresa oberta a la ciutadania i que estiga al servei de la gent no podem seguir permetent aquesta situació”.

 

La formació valencianista insta a què es continue amb el treball que ja varen iniciar a l'empresa per a dotar-la d'una seu a Paterna, d'una oficina electrònica i que s'habilite la possibilitat que l'oficina d'atenció al públic de l'ajuntament puga tramitar certs tràmits de Gespa.” Des de Compromís per Paterna, hem sol·licitat estes actuacions tant a l'Ajuntament com a l'administració de l'empresa municipal, per veure si es pot solucionar en poc de temps i podem oferir a la ciutadania el servei que es mereix”, manifesten des de la coalició.

 

“Com a exemple, si un aturat de Paterna, vol presentar-se a una prova de selecció de l'empresa, ha de presentar la documentació a la seu de l'empresa en Tàctica, quan seria molt millor que l'empresa dotara d'una finestreta a qualsevol dels edificis municipals, amb un conserge que agafe esta documentació. En l'ajuntament, o en qualsevol de les seus d'atenció al client, es podria habilitar el sistema perquè la gent pugues interactuar amb l'empresa municipal, evitant així despeses i patiments a la ciutadania”, ha declarat per concloure Carles Martí.

 

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.