Compromís reclama que Paterna oferte els seus espais naturals a Fitur

Dijous, 23 Gener 2020 09:27 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 291 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Paterna ha demanat, a través d’un comunicat, que l’Ajuntament, aprofitant la seua estada a Fitur, promocione el potencial de turisme medi ambiental que té la localitat. Per a la coalició Paterna és verda, no com un lema de moda pel canvi climàtic, ja que afirmen que és un enclau únic per la seua ubicació dins del Parc Natural del Túria. “Estem veient en xarxes fotos del ministand que té Paterna en Fitur este any, i veiem que el que es promociona bàsicament és una Paterna empresarial i la pel·lícula Dolor i Gloria, que està molt bé, sí, però Paterna és molt més que això, molt més que polígons i una moda cinèfila passatgera”, argumenten al comunicat fonts de la formació.

 

En l’esmentat comunicat, Compromís, insta a l’Ajuntament a vendre i fer polítiques que afavorisquen el turisme de running, treking i senderisme, esports que a hores d’ara estan de moda i als que tant pot aportar Paterna. En este sentit, el regidor de Compromís, Juanma Ramón, manifesta “Vendre que una persona pot eixir del centre del poble, passejar per la mola, continuar per la via pecuària de Sant Antoni i enllaçar amb el Parc del Túria fins a Vilamarxant, passant pel bosc de La Vallesa i per zones d’alt valor ecològic, és un gran atractiu”. 

 

“Des de Compromís demanem a l'Ajuntament que promocione també estos atractius del nostre poble per tal de completar l'oferta turística de Paterna, així com que porte a terme aquells projectes encaminats a potenciar l'oferta verda al municipi i que ja estan aprovats com són el PR de la Vallesa o la inclusió de les moles en el Parc Natural de Túria”, manifesta Ramón.

 

En altre sentit, des de Compromís, li recorda a l'equip de govern que hi ha altres elements històrics i patrimonials sobre els quals també hi han aprovats projectes per a la seua posada en valor, com són els molins d'aigua, la Vila Romana o les trinxeres de la Guerra civil i que estan paralitzats en estos moments. “està molt bé aprofitar l'impuls de la moda passatgera d’Almodóvar, però no ens podem oblidar del que ha sigut Paterna, de la seua història i de realitzar inversions importants en el seu manteniment”, manifesten des de la coalició.

 

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna