Compromís per Paterna demana crear un portal de proveïdors locals

Dilluns, 27 Gener 2020 09:39 Escrit per  Compromís per Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 264 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Compromís per Paterna ha anunciat que presenta una moció al pròxim ple municipal demanant la creació d’un portal de proveïdors locals, concretament de comerços i empreses que tinguen la seua seu a Paterna. Esta sol·licitud ve motivada pel fet que d’un temps a esta part la formació valencianista ha detectat que en procediments de factures a justificar i de contractació menor, on és obligatori per llei demanar tres ofertes, les empreses i comerços que són consultats per part de l’Ajuntament no pertanyen a la localitat. “Pensem que esta situació potser és conseqüència de dues coses, per un costat el desconeixement de les empreses existents al municipi i d’altre la comoditat de demanar pressupost a aquelles empreses que són habituals o conegudes”, afirmen des de la coalició.

 

En este sentit, Carles Martí, regidor de la formació, ha manifestat que, “la part del pressupost que l'Ajuntament gasta mitjançant aquest procediment és molt alta i si s'aconseguira que tots eixos ingressos es quedaren al municipi aconseguiríem un impuls important per al nostre comerç local i les nostres empreses. Des de Compromís, sempre hem apostat per la creació d'un Portal del Proveïdor, aquesta figura facilitaria la tasca als funcionaris i garantiria la correcta elecció dels proveïdors”.

 

A Compromís pensen que l’Ajuntament de Paterna ha d’apostar per millorar les relacions amb el teixit comercial i empresarial del municipi, crear ferramentes per a la col·laboració necessària i, sobretot, assolir l’objectiu comú de promoció de l’economia local, reforç de l’activitat comercial i empresarial a Paterna o la creació de llocs de treball. “Es tracta de què tots els departaments de l'Ajuntament tinguen un llistat d'empreses i comerços de Paterna, classificats sectorialment, de manera que es puguen sol·licitar ofertes per als contractes menors a les empreses del llistat. El llistat de comerços i empreses del municipi es pot elaborar amb col·laboració amb les entitats empresarials i comercials del municipi que normalment ja disposen dels seus llistats particulars. Un llistat que al mateix temps es podria implementar mitjançant una pàgina web per tal de fer-lo servir com a guia per a tota la ciutadania”, afirmen fonts de la formació.

 

“Pensem que són arguments més que suficients perquè esta moció tire endavant amb el suport de tots els partits. El que pretenem amb la mateixa és mostrar els importants beneficis per al municipi en el seu conjunt que aporta optar per aquests establiments i empreses, persones que s'alcen cada matí per a oferir la millor qualitat dels seus productes i serveis i que donen vida als nostres carrers”, conclou Carles Martí.

 

 

Informa Nou Horta. Compromís per Paterna