Paterna presenta el seu programa d'activitats pel Dia de la Dona

Dimarts, 11 Febrer 2020 16:58 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 165 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

A menys d'un mes de les celebracions del 8 de març, la regidoria d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament de Paterna ha presentat el programa d'activitats que han organitzat per a commemorar el Dia Internacional de la Dona.

 

Tal com ha destacat la regidora Isabel Segura “enguany hem planificat dues setmanes d'activitats que tenen com objectiu visibilitzar el treball de col·lectius i associacions de dones i la importància de reivindicar el feminisme com a eina de canvi per a aconseguir una societat més igualitària”.

 

Les activitats commemoratives començaran el 2 de març amb la inauguració de l'exposició de les Dones de la Cañada en el centre social del barri titulada “Dones viatgeres”, mentre que el dimecres 4 tindrà lloc una xarrada sobre emprenedoria en el Saló de Plens.

 

Per la seua part el 5 de març, se celebrarà la carrera Memorial Ana Aibar, que comptarà amb un punt violeta per a sensibilitzar, atendre i informar els ciutadans i ciutadanes sobre les mesures que existeixen i els programes amb els quals compta l'Ajuntament per a combatre la violència de gènere en el municipi. A més, també tindrà lloc el taller d'apoderament femení “Posa't Flamenca” en el Teatre *Capri.

 

El divendres 6 de març, les associacions de dones de la localitat es reuniran en el tradicional menjar de dones i, com cada any, el 8 de març tindrà lloc una marxa cívica i lectura de manifest a les portes de l'Ajuntament.

 

El dia 10 de març el taller d'apoderament “Posa't Flamenca” arribarà al barri de la Coma, i el dimecres 11 s'organitzarà una taula redona que, sota la temàtica “Dones migrants”, abordarà la doble discriminació que pateix el col·lectiu.

 

Amb la representació teatral de “La Pícara” el 13 de març a les 19 h en el Gran Teatre es donarà per finalitzat el programa d'activitats del Dia Internacional de la Dona.

 

Però, a més de les activitats del 8M, la regidora ha explicat que també s'han organitzat activitats paral·leles amb l'objectiu de sensibilitzar a diferents col·lectius.

 

“Juntament amb la regidoria d'Educació, s'han programat diferents obres de teatre dirigides a estudiants de Primària, ESO i Batxiller que, concorde a la seua edat, busquen que els menors reflexionen sobre compartiments masclistes quotidians i que es fomenten valors d'igualtat entre els alumnes i alumnes”, ha assenyalat la regidora.

 

Finalment, la regidora d'Igualtat també ha avançat que “com en cada festa important que se celebra en la localitat, les Falles també comptaran amb un punt violeta en els esdeveniments més multitudinaris, i es durà a terme una campanya de sensibilització perquè totes i tots puguen gaudir de les festes des del respecte i la igualtat”, ha conclòs Segura.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 11 Febrer 2020 16:59