Paterna augmenta fins als 300.000 euros la Targeta Solidària i millora la seua tramitació

Dimarts, 25 Febrer 2020 15:53 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 47 vegades

L'Ajuntament de Paterna ha incrementat la quantia de la Targeta Solidària passant dels 270.000 euros del passat exercici als 300.000 euros que es destinaran enguany.

 

Així ho ha anunciat la regidora d'Inclusió Social i Polítiques d'Igualtat, Isabel Segura qui ha explicat que “a més d'augmentar el pressupost, s'ha millorat la tramitació de la mateixa amb l'objectiu de limitar el temps de sol·licitud de les famílies que la requerisquen”.

 

Per a això, s'ha millorat tècnicament el barem, s'ha reduït el termini de presentació d'instàncies i s'ha revisat la documentació que havia de presentar-se amb l'ànim de gestionar amb major celeritat el tràmit.

 

Tal com ha recordat Segura “el programa de targeta solidària va ser una iniciativa que va posar en marxa el govern socialista en el 2015 amb l'objectiu d'oferir un recurs que donara cobertura a l'alimentació bàsica de les famílies paterneres, facilitant-los l'organització d'un pressupost mensual i augmentant així la seua autonomia i autogestió”.

 

D'aquesta manera, mitjançant la targeta, les famílies poden adquirir en els comerços l'aliment que necessiten, preservant la intimitat de la persona i oferint una alternativa real als menjadors socials o bancs d'aliments.

 

Durant l'any passat es van adjudicar 321 targetes solidàries a les famílies paterneres amb menors ingressos econòmics, assegurant uns mínims que afavoriren el seu desenvolupament personal i social.

 

“Per a garantir que es fa un ús adequat de l'ajuda, els tècnics s'encarreguen de realitzar un seguiment de les famílies, així com un control de la despesa” ha assenyalat la regidora, qui ha al·ludit a l'objectiu d'alimentació saludable que té el programa.

 

Finalment, Segura ha destacat que “des de l'Àrea d'Inclusió Social oferim assistència a més de 10.000 famílies i continuem treballant per a garantir les necessitats bàsiques dels paterners i paterneres”.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 25 Febrer 2020 15:55

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.