Paterna i APYMEP col·laboren per a facilitar la presentació de les ajudes a autònoms pel COVID-19

Dijous, 09 abril 2020 12:57 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 84 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna i l'Associació de Petits i Mitjans Empresaris i Professionals (APYMEP) han arribat a un acord de col·laboració per a facilitar la presentació telemàtica de les ajudes del Consell a autònoms que hagen disminuït els seus ingressos a causa del COVID-19 i que no tenen certificat de signatura digital, d'una gestoria o d'una altra persona amb signatura que actue en la seua representació i els presente la instància.

 

Amb el propòsit que tots els afectats sense excepció puguen presentar aquestes sol·licituds d'ajuda i davant la impossibilitat d'emetre certificats digitals per l'estat d'alarma, el consistori ha contactat amb Apymep, entitat sense ànim de lucre que, a través de les seues empreses associades, s'ha oferit a ajudar a tots aquells treballadors autònoms que no tinguen ni gestor ni signatura digital ni a ningú amb signatura que puga actuar en la seua representació, oferint-los una possibilitat de tramitació telemàtica.

 

Per a això, els interessats hauran d'enviar un e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

 

El termini de presentació de sol·licituds comença hui dimecres, 8 d'abril i finalitza el pròxim 4 de maig. L'import global d'aquestes subvencions ascendix a 57.500.000 euros i poden ser beneficiàries les persones que hagen hagut de suspendre la seua activitat professional per causa de l'estat d'alarma.

 

També són beneficiàries aquelles persones que hagen pogut mantenir l'activitat, però que hagen vist reduïda la facturació corresponent al mes anterior a la sol·licitud de l'ajuda en, almenys, un 75 per cent respecte de la mitjana facturada en el semestre natural anterior a la declaració de l'estat d'alarma. La quantia de l'ajuda ascendirà a 1.500 euros per a les persones obligades a la suspensió d'activitats i de 750 euros per a la resta.

 

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo ha destacat que "aquesta col·laboració és la millor forma que hem trobat perquè cap autònom de Paterna es quede sense poder tramitar l'ajuda" al mateix temps que ha afegit que "des de l'Ajuntament s'estan ultimant més ajudes a micropymes i autònoms, ràpides, i eficients per a complementar la resta d'ajudes supramunicipals".

 

Per part seua, el president d'APYMEP, Vicente Peñalver, ha considerat que "estem davant una situació inèdita, que afecta greument moltes famílies i molt especialment a les dels autònoms, per això des d'Apymep, volem col·laborar assessorant a tot aquell treballador que puga ser beneficiari d'aquestes ajudes perquè no tinga problemes en la presentació de la seua sol·licitud".

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 09 abril 2020 12:59