La Casa de la Joventut de Paterna impulsa la formacin de joves paterners a través del programa “Jove Oportunitat”

Dimarts, 09 Juny 2020 12:36 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 105 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Casa de la Joventut de Paterna posa en marxa dilluns que ve, 15 de juny el programa "Jove Oportunitat" per a orientar a joves que han abandonat els estudis i ajudar-los a reprendre la seua formació.

 

Aquesta iniciativa formativa permetrà que 10 paterners i paterneres, d'entre 16 i 21 anys, triats pels orientadors dels instituts de la ciutat, comencen amb aquest programa que, amb l'objectiu d'aconseguir que completen una FP de grau mitjà, treballa la motivació, reforçant la seua autoestima i ajudant-los a construir un projecte integral de vida a través del coaching actitudinal.

 

Tal com ha explicat el regidor de Joventut, Roberto Usina, "el programa els proporcionarà orientació sobre les diferents famílies professionals de l'FP, des d'un enfocament pràctic, visitant empreses, on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació de Formació Professional i que, així, puguen descobrir la seua vocació".

 

A més, per a aquells joves que no hagen acabat l'ESO, Jove Oportunitat oferix un mòdul de formació acadèmica per a preparar la prova d'accés a l'FP de Grau Mitjà.

 

En aquest programa, finançat pel Fons Social Europeu, i en el qual participen l'Ajuntament de Paterna, la Conselleria d'Educació, l'IVAJ i el SERVEF, compta amb la col·laboració dels professors i orientadors dels centres d'Educació Secundària, que són els que proposen als joves candidats a participar en aquesta iniciativa.

 

Una de les metes del programa és reduir l'abandó educatiu primerenc, un problema amb alta incidència entre els joves de la Comunitat Valenciana, i aconseguir que la formació siga l'eina per a una millor trajectòria professional per als paterners i paterneres.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 09 Juny 2020 12:39