Paterna i Riba-roja presenten el Projecte Guardian al Ministeri de Transició Ecològica

Dijous, 25 Juny 2020 10:40 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 38 vegades

L'Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo al costat de l'Alcalde de Riba-Roja, Robert Raga han mantingut una reunió telemàtica amb el Secretari d'Estat de Medi Ambient del Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Hugo Morán i el director general de Biodiversitat, Boscos i Desertificació, Jorge Martínez per a explicar-los el Projecte GUARDIAN, una iniciativa innovadora i sostenible basada en l'ús d'aigües residuals depurades per a prevenir incendis en els boscos.

 

El projecte, que compta amb una inversió de 5,5 milions d'euros subvencionats al 80% per la UE a través del programa Accions Urbanes Innovadores, pretén prevenir un dels factors de risc més importants associats al canvi climàtic com és el risc d'incendi.

 

Durant la trobada, els alcaldes han explicat la importància d'aquest projecte, fruit de la col·laboració publicoprivada, que permetrà protegir del foc, d'una forma sostenible i ecològica, les zones forestals dels espais de la Vallesa i el Parc Natural del Riu Túria que comparteixen les àrees urbanes de tots dos municipis.

 

I és que - tal com han explicat - "aquestes zones boscoses, a causa del seu alt nivell d'antropització i a la integració dins de l'estructura urbana, estan subjectes a un alt risc d'incendi de molt d'alt impacte, per la qual cosa la seua protecció resulta fonamental".

 

A més, el projecte contempla per primera vegada l'eliminació dels cloropirifós, un contaminant emergent que es troba en les aigües depurades que es preveu reutilitzar. Per a aconseguir-ho, s'han desenvolupat uns sistemes que permeten la seua eliminació en els processos de depuració perquè, una vegada aquesta aigua es reutilitze, manque d'aquest contaminant. D'aquesta manera, l'aigua així depurada es destinarà a més per a la millora ecològica de l'embassament de la Vallesa, com a element integrat en aquest innovador programa de prevenció.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dijous, 25 Juny 2020 10:42

Deixa un comentari

Assegura't d'omplir la informació requerida marcada amb (*) . No està permés el codi HTML. La teua adreça de correu NO serà publicada.