La Cova Gran amplia el seu catàleg d'obres amb una selecció que busca recuperar la memòria històrica

Divendres, 03 Juliol 2020 13:55 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 46 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna ha rebut una donació d'obres sobre la Guerra Civil Espanyola i el posterior règim franquista que, des de hui, amplien el catàleg de llibres de la biblioteca de la Cova Gran de la ciutat.

 

Aquesta donació s'emmarca dins del projecte "La memòria històrica a la biblioteca", impulsat per la Diputació de València, i que té com a objectiu recuperar la memòria històrica fent arribar informació a una major quantitat de població a través de les biblioteques i agències de lectura.

 

Tal com ha explicat el regidor de Biblioteques i Museus, Lucas Jodar, "les biblioteques públiques són un vehicle fonamental per a fer arribar informació a la ciutadania i, amb aquest projecte, a més, es dóna suport a associacions i editorials compromeses amb la investigació i les obres de qualitat".

 

Aquesta ha sigut unes altres de les donacions realitzades per la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València que, en aquesta ocasió, està formada per un lot amb més d'una vintena d'obres, ja disponibles en La Cova Gran per a la seua consulta i lectura.

 

El regidor de Memòria Històrica, Julio Fernández Piqueras, ha destacat que "aquest projecte és una mostra del compromís de la Diputació i de l'Ajuntament de Paterna amb la recuperació de la memòria històrica i, especialment, amb les víctimes de la repressió franquista, amb les quals la societat té un deute a saldar".

 

Entre els títols que formen part de la selecció hi ha premis nacionals, DVD, obres d'importants historiadors i d'investigadors valencians, tractant, segons apuntava Fernández Piqueras, de posar a la disposició del públic una àmplia gamma de visions i aproximacions a la Guerra Civil i al règim franquista.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Divendres, 03 Juliol 2020 13:57