L'Ecoparc mòbil torna a recórrer Paterna per a fomentar el reciclatge entre els veïns

Dimarts, 07 Juliol 2020 10:50 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 116 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna, en col·laboració amb l'Entitat Metropolitana per al Tractament de Residus (Emtre), ha tornat a posar en marxa, després de finalitzar l'Estat d'Alarma per la COVID-19, l'Ecoparc mòbil, que ja està recorrent diversos barris de la ciutat per a conscienciar als veïns i veïnes sobre la importància del reciclatge.

 

La instal·lació portàtil, que ja va estar en Bovalar fa uns dies, es troba aquesta setmana en Lloma Llarga, en l'aparcament de la zona esportiva de Valterna Sud, fins a l'11 de juliol, en horari de 10 a 14 hores i de 16 a 19 hores, excepte el dissabte, que estarà només en horari matinal.

 

Tal com ha explicat la regidora de Benestar Animal, Serveis i Neteja, “l'ecoparc mòbil és una iniciativa que, en anteriors ocasions, ha tingut molt bon acolliment entre la ciutadania, fomentant el reciclatge de proximitat i la participació activa en la cura del nostre entorn, fent entre tots i totes una Paterna més neta. Per això, hem volgut reprendre el servei com més prompte millor, per a poder facilitar que els paterners i paterneres puguen desfer-se correctament de residus domèstics habituals protegint així el medi ambient”.

 

Aquest servei itinerant permet el reciclatge de fins a 40 tipus de residus diferents com a radiografies, piles, olis, medicaments, electrodomèstics xicotets o tèxtils. Per a això, l'ecoparc mòbil compta amb depòsits per a diferenciar els residus, així com amb un sistema informàtic que facilita un registre d'informació sobre els residus que s'aboquen i els hàbits d'ús dels ciutadans. A més, el servei té amb un especialista que resol els dubtes dels ciutadans que visiten la instal·lació.

 

Del 20 al 25 de juliol, l'ecoparc mòbil estarà a La Canyada, mentre que del 20 al 22 d'agost es trobarà en la Plaça del Clot de Joan.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 07 Juliol 2020 10:51