PP Paterna: "L'adequació del Camí dels Molins, una reivindicació ja històrica"

Dimarts, 28 Juliol 2020 12:42 Escrit per  PP Paterna Publicat en Paterna-VAL Vist 56 vegades
Valora la notícia
(0 vots)
Estat actual del Camí dels Molins que comunica Santa Rita i Font del Pitxer Estat actual del Camí dels Molins que comunica Santa Rita i Font del Pitxer

El Partit Popular de Paterna, ha tornat a sol·licitar una reivindicació veïnal i industrial ja històrica, l'adequació del camí de l'entorn de l'industrial del Polígon Font del Pitxer i el baixador de Santa Rita, conegut com a Camí dels Molins.

 

Entorn d'aquesta secció del sector industrial Els Molins, existeixen diverses empreses, on treballen diàriament més de 500 persones, entre ells, molts usuaris del servei de Metrovalencia. Cada dia els treballadors de més d'un centenar de les empreses situades en aquesta zona recorren aquest camí, d'uns 400 metres, que separa el seu lloc de treball i el baixador de metre de Santa Rita.

 

Aquest vial, amb estrenyiments i un ferm en mal estat, manca de voreres i enllumenat. Aquells que en l'actualitat es desplacen per aquesta via corren un vertader risc d'atropellament, possibles caigudes, per la inexistència de voreres, falta d'il·luminació, ferma en mal estat i estrenyiment del vial. A això, s'ha d'unir, que existeix una nul·la visibilitat l'entorn, a causa de la vegetació existent al voltant, la qual cosa fa aquest camí veritablement perillós.

 

Tant els treballadors de les empreses, com els veïns que resideixen en la zona que són usuaris del metre i caminen per aquest vial, el fan directament per la calçada, igual que els vehicles.

 

Si aquest camí és perillós de dia, ni que dir a la nit o matinada, on existeix nul·la visibilitat, per mancar d'il·luminació, sent un risc utilitzar-lo, però per a molts treballadors i veïns, és l'única via per a accedir a les seues cases o llocs de treball.

 

Aquest accés al Polígon Industrial és del tot inadequat i seria utilitzat per molts més treballadors, si aquest camí estiguera en condicions òptimes. Ja van ser reivindicades aquestes deficiències i una solució sobre aquest tema l'any 2018 per Asivalco.

 

Però, és més, quan en el barri de Santa Rita, es té un baixador de Metre a escassos 100 metres de les seues cases, aquest no pot ser utilitzat per molts veïns, perquè és totalment insegur i perillós. Sobretot, tenint compte, que, en aquesta zona de Paterna, s'està edificant molt d'habitatge, els propietaris del qual seran en un futur molt pròxim, usuaris d'aquest baixador.

 

I, sobretot, tenint en compte, que en una població com Paterna, que intenta ser sostenible, afavorir l'ús del transport públic i fomentar uns usos o costums ecològics, és necessari, que perquè els veïns puguen realitzar aquestes propostes, col·laborar i implicar-se en elles, s'ha de garantir la seua seguretat, habilitant un itinerari segur que els permeta desplaçar-se amb tranquil·litat per aquest camí.

 

Informa Nou Horta. PP Paterna

Modificat el Dimarts, 28 Juliol 2020 12:44