Paterna torna a convocar el Xec Emprenedors per a promoure l'ocupació i l'activitat empresarial

Dilluns, 03 Agost 2020 09:48 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 161 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Amb 4.778 autònoms registrats a 30 de juny, Paterna continua sent un dels municipis de la Comunitat Valenciana amb major taxa d'autoocupació.

 

Per això, i amb l'objectiu de continuar fomentant i impulsant l'autoocupació i la creació d'activitat empresarial independent a la ciutat, l'Ajuntament de Paterna, a través del Servei d'Empresa, Indústria i Universitat que dirigeix el propi Alcalde de Paterna, Juan Antonio Sagredo, ha tornat a convocar, per cinqué any consecutiu, el Xec Emprenedor/a 2020.

 

Tal com ha recordat el primer edil “ Paterna és pionera a la Comunitat Valenciana en la creació de programes de suport a l'emprenedor, sent el primer consistori que ha concedit ajuda econòmica a noves activitats generades en el seu terme municipal”.

 

A més, Sagredo ha assenyalat que “aquesta ajuda, que està dotada inicialment amb una partida pressupostària de 75.000 euros, és una mostra més de la ferma aposta i suport de l'Executiu socialista pel desenvolupament econòmic i l'ocupació a la nostra ciutat”.

 

El primer edil ha destacat la utilitat i el bon acolliment que aquestes ajudes a fons perdut tenen entre la ciutadania paternera i, referent a això, ha indicat que “des de la seua primera convocatòria l'any 2016, el xec Emprendedors ha permés obrir a Paterna prop de 300 nous negocis que han contribuït a la riquesa i diversitat del teixit empresarial local amb diferents activitats que van des d'un restaurant, una agència de viatges fins a un taller mecànic o una perruqueria”.

 

En aquest sentit, Juan Antonio Sagredo ha destacat que “encara que ens trobem en una etapa amb un alt component d'incertesa i risc derivat dels efectes ocasionats per la pandèmia originada per la COVID-19, l'emprenedoria i les persones emprenedores són imprescindibles per a poder desenvolupar l'activitat econòmica i eixir a poc a poc de la crisi, màximament en una situació on sabem que la pujada de la taxa de desocupació incrementarà la tendència a emprendre per necessitat”.

 

El Xec Emprenedor/a és una ajuda a fons perdut que poden sol·licitar tots aquells veïns i veïnes de Paterna desocupats/as que òbriguen un negoci en el municipi sempre que mantinguen l'activitat objecte de la subvenció un mínim de 12 mesos. La seua quantia va des dels 800 euros fins als 1.400 euros, depenent de la situació del beneficiari, si és autònom en règim general, menor de 35 anys, major de 45 anys o aturat de llarga duració, discapacitat, víctima de violència de gènere o persona en exclusió social.

 

Es tracta d'una ajuda de sol·licitud telemàtica molt senzilla a través de la seu electrònica de l'ajuntament (https://sede.paterna.es/opensiac/action/tramitesinfo?method=enter&id=409), que a més té una tramitació molt ràpida i un termini que oscil·la entre els 30 i els 45 dies per a fer efectiu el pagament als seus beneficiaris des que s'aprova la sol·licitud.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dilluns, 03 Agost 2020 09:49