Detingut per estafa a Paterna a l'administrador d'una societat dedicada a recaptar donacions per a curar animals

Dimarts, 15 Setembre 2020 12:39 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 51 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Agents de la Policia Nacional han detingut a Paterna (València) a l'administrador d'una societat dedicada a recaptar donacions per a curar animals per, presumptament, estafar a les persones solidàries que aportaven les ajudes econòmiques. Els agents estimen que durant els dos últims anys, els investigats han pogut recaptar la quantitat de 700.000 euros, utilitzant únicament entre el 10-15% per a atendre animals mentre que la resta anava destinat a mantenir el seu alt nivell de vida.

 

Donacions per a sanar animals

La investigació es va iniciar el gener de 2018 i, després de diverses gestions, els agents van determinar que l'arrestat utilitzava un perfil d'una coneguda xarxa social per a publicar informació relativa a animals lesionats o moribunds així com per a sol·licitar donacions per a la seua cura i manteniment. Així mateix, l'arrestat se servia de l'activitat de dues persones més per a dur a terme aquesta activitat delictiva.

 

Després de diverses perquisicions, els agents van iniciar una investigació econòmica i fiscal amb relació a les societats que administraven i, segons s'ha pogut determinar, les quantitats declarades pels investigats no es corresponien amb l'alt nivell de vida que mantenien.

 

A més, presumptament es lucraven de l'activitat realitzada per l'associació havent sigut declarada prèviament com una associació sense ànim de lucre. Els agents estimen que els investigats únicament utilitzaven un 10-15% dels diners recaptats per a atendre els animals, mentre que la resta era presumptament utilitzat per a mantenir el seu alt tren de vida.

 

Finalment, fruit de les investigacions, els agents van realitzar tres registres en els domicilis de les persones investigades en la localitat de Paterna (València) i van detenir al principal acusat per un delicte d'estafa. Així mateix, les dues persones que han pogut col·laborar amb l'arrestat es troben en qualitat d'investigats. S'ha intervingut material informàtic pendent d'anàlisi.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 15 Setembre 2020 12:40