Augmenta la càrrega vírica a Paterna mentre la incidència es manté per davall de la mitjana nacional i autonòmica

Dimarts, 15 Setembre 2020 13:31 Escrit per  Publicat en Paterna-VAL Vist 107 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Paterna està detectant una major presència de la COVID-19 en les aigües residuals del municipi, amb importants oscil·lacions de càrrega genòmica tant en el nucli urbà com en la perifèria que guarden una correlació entre les restes de virus detectats i els positius confirmats dies després.

 

Així ho demostren els resultats obtinguts mitjançant les anàlisis que realitza el consistori en la xarxa de clavegueram de tot el terme municipal a través de l'eina City Sentinel i que està previst que, amb l'arribada de setembre i el retorn d'hàbits, s'estabilitzen.

 

En el quart d'aquestes anàlisis, amb mostres preses per Aigües de Paterna entre els dies 1 i 4 de setembre, la zona de La Canyada, Tàctica, i el polígon industrial Font del Pitxer, segueixen sense detectar presència del virus en els col·lectors.

 

Per part seua, Parc Tecnològic, L’Andana, Bovalar, Mes del Rosari-La Coma, Parc Científic i Campament ha registrat nivells alts de COVID-19 mentre que Santa Rita, barri centre, Alborgí, Terramelar i Lloma Llarga han registrat nivells baixos.

 

Després d'aquestes últimes anàlisis i davant l'inici del curs escolar i la volta al treball, l'Ajuntament de Paterna ha incidit, en els barris amb major pujada i en els punts més sensibles, en la desinfecció i neteja, les campanyes de conscienciació ciutadana i els controls especials de la Policia Local perquè es respecte el distanciament social, l'ús obligatori de les màscares i la resta de normes d'higiene.

 

A més, les últimes dades oferides per la Generalitat Valenciana en el municipi de Paterna són de 295 positius després de realitzar-se la prova PCR, 66 en les últimes dues setmanes i 11 morts, una incidència de 94 casos per cada 100.000 habitants mentre que la mitjana autonòmica és de 135,54 casos i la mitjana espanyola de 238,94 casos.

 

Com fa des que va posar en marxa aquesta eina fa dos mesos, l'Ajuntament de Paterna ha comunicat ja aquests resultats a la conselleria, a través del Departament de Salut Arnau de Vilanova- Lliria, per a coordinar iniciatives i reduir al màxim les possibilitats de propagació del virus a la ciutat.

 

En aquest sentit, les dades per sectors oferits per l'eina City Sentinel utilitzada per Aigües de Paterna en aquests últims dies són: no detectat amb dades significatives a destacar a La Canyada, Font del Gerroi Tàctica; 3.600 UG/500 ml (nivell baix) en Santa Rita; 18.000 UG/500mL (nivell alt) en Campament; 32.000 UG/500 ml (nivell alt) en Bovalar, Mes del Rosari-La Coma, Parc Tecnològic, Parc Científic i L’Andana; 380 UG/500 ml (nivell baix) en Terramelar i Lloma Llarga i 6.000 UG/500 ml (nivell mig-baix) en zona centre i Alborgí.

 

Informa Nou Horta. Paterna

Modificat el Dimarts, 15 Setembre 2020 13:31